Nordnorsk kulturarbeider dømt for overgrep mot stedatter

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjentatte ganger skal mannen i 40-årene ha forgrepet seg på stedatteren, som var under ti år gammel.

DEL

Kjøp Nordlys+ for kun 99 kroner for åtte uker - få tilgang til alt innhold.

En mannlig, nordnorsk kulturarbeider i 40-årene er i en tingrett i Nord-Norge dømt til fengsel i tre år for å ha hatt seksuell omgang med sin tidligere stedatter.

Overgrepene skal ifølge dommen ha skjedd gjentatte ganger i perioden 2004 til 2008 - en periode da jenta var under ti år gammel.

Mannen har på sin side nektet straffskyld.

«Han er sjokkert over fornærmedes beskyldninger. Han har heller ikke skjønt hvorfor fornærmede har kommet med beskyldningene»an har heller ikke skjønt hvorfor fornærmede har kommet med beskyldningene», heter det i dommen.

Seks-syv år gammel

Retten har imidlertid valgte å feste lit til jentas forklaring. Hun har fortalt at stefaren ville ligge i senga med henne mens moren var på jobb for å «slappe av». Da skal overgrepene ha skjedd.

Jenta selv tror at det startet like etter at hun begynte på skolen og var seks-syv år gammel.

Saken ble kjent for politiet da jenta først fortalte om det til moren i fjor sommer.

«For retten har fornærmede fremstått som troverdig. Hun hadde vanskeligheter med å gi forklaring, og måtte stadig vekk ta seg kraftig sammen for å fortsette sin forklaring. Fornærmede har i all hovedsak forklart seg likt til først sin mor, deretter til politiet og nå for retten.»

Må betale oppreisning

I tillegg til fengselsstraffen på tre år, dømmes mannen til å betale oppresining til jenta på 175.000 kroner, samt saksomkostninger på 5000 kroner.

«Han domfelles nå for en alvorlig forbrytelse. I tillegg har tiltalte hatt seksuell omgang med fornærmede i hennes hjem. Han har slik sett krenket henne på et sted hvor hun skulle kunne føre seg trygg. Det gjør at overgrepet har satt henne i en håpløs situasjon med blant annet utrygghet. Hun forklarte i retten at hun var redd for tiltalte», heter det i dommen.

Videre vektlegges det i straffeskjerpende retning at overgrepene ifølge retten har pågått over flere år.

Artikkeltags