Mann (33) fengslet - siktet for overgrep mot mindreårig jente

Artikkelen er over 2 år gammel

Ifølge jenta skal mannen ha presset henne til å ha seksuell omgang med ham. Nå er han fengslet i to uker.

DEL

En 33 år gammel mann ble pågrepet av politiet tirsdag i forrige uke, siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 302. Lovparagrafen omhandler seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

I etterkant av pågripelsen har politiet begjært ham fengslet i to uker. Torsdag ble begjæringen behandlet i Nord-Troms tingrett, der politiet fikk medhold i sin begjæring.

Nekter skyld

Retten finner at fenglingsvilkåret om skjellig grunn til mistanke, er oppfylt. I vurderingen har de lagt særlig vekt på den fornærmede jentas forklaring til ulike vitner om at siktede på forskjellige måter skal ha presset henne til seksuell omgang.

Selv har siktede opplyst at han er i besittelse av seksualiserte bilder og videoer av fornærmede. Han nekter likevel enhver befatning med forholdene som er omhandlet av siktelsen, fremkommer det i fengslingskjennelsen.

Tidlig i etterforskningen

Når retten likevel kommer til at mannen kan varetektsfengslet, er det blant annet av hensyn til bevisforspillelsesfaren:

«Retten har ved vurderingen lagt særlig vekt på at politiet er i en innledende del av etterforskningen og ikke har full oversikt over hvem som er involvert i saken og hvilken relasjon de ulike aktørene har til hverandre», står det i kjennelsen.

Videre vises det til at politiet har behov for tid til å gjennomgå bildemateriell i saken «for en nærmere kartlegging av sakens omfang og involverte».

33-åringen underlegges derfor brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, som løper til 24. mai.

Artikkeltags