Rabiat utlending til politi: «I will kill you and your children»

Artikkelen er over 4 år gammel

En utlending som er siktet for promillekjøring etter å ha krasjet i et autovern sist fredag i Lyngen, ble helt rabiat da han skulle pågripes av politiet.

DEL

Den 26 år gamle utlending forsøkte ifølge siktelsen å komme seg løs fra politiet ved å gjøre skallebevegelser mens han gjentatte ganger kom med drapstrusler som «I will kill you» og «I will kill you and your children».

Dermed omfatter siktelsen også det atskillig mer alvorlige forholdet, at han med vold og trusler forsøkte å hindre politiet i å utføre jobben.

Mannen er i Nord-Troms tingrett varetektsfengslet i fire uker. Ifølge siktelsen skjedde bilkjøringa ved 19-tiden fredag.

26-åringen er siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort og brudd på vegtrafikklovens påbud om å kjøre hensynsfullt, aktpågivende og varsomt.

En time senere skal han ha vist fram en kniv og truet med å drepe en mann.

Han skal i tillegg ha truet med å drepe en annen mann og hans datter. Pågripelsen da han truet politiet, skjedde ytterligere en time senere. Da han så var dimmitert fra politiet, har han ifølge siktelsen begått skadeverk i et hus i Lyngen. Han skal ha revet ned en dør slik at hengslene ble ødelagt og kastet døren ut på plenen.

Siktede har erkjent straffeskyld for alle forholdene, men har også gitt uttrykk for at han bare i begrenset grad husker forholdene.

Nord-Troms tingrett mener det foreligger en klar  fare for at 26-åringen kan forsøke å unndra seg straff.  Retten mener det heller ikke foreligger fare for oversoning.

Politiet har varslet at rettssaken vil bli begjært forhåndsberammet i retten, og at hovedforhandlingen planlegges avholdt i varetektsperioden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken