19-åring kjørte for fort - 13 ganger!

Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet av få måneder rakk tromsømannen (19) å bli tatt for fartsovertredelser hele 13 ganger.

DEL

Bestill Nordlys+ i 8 uker for kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold.

Han er nå dømt til 75 dager i fengels etter at saken mot ham gikk som tilståelsesdom i Nord-Troms tingrett tirsdag.

Her la han kortene på bordet og innrømte at han hadde kjørt for fort hele 13 ganger i løpet av få måneder sommeren og høsten i fjor.

Kjørte av veien

Kjøreturene ble foretatt med både motorsykkel og personbil og skjedde flere steder på Tromsøya, Kvaløya og i Tromsdalen. Ved to anledninger ble 19-åringen målt til 104 og 130 kilometer i timen, henholdsvis i en 50- og 60-sone.

«I tillegg domfelles han for to tilfeller av uaktsoms kjøring. Samlet sett kvalifiserer dette utvilsomt til en lengre ubetinget fengselsstraff», bemerker retten.

Videre bemerker retten at kjøringen hans til dels har skjedd i trafikkerte områder, boligstrøk og det har ført til flere farlige situasjoner. Blant annet holdt han så høy fart ned Finnvikeidet på Kvaløya at han mistet kontrollen over bilen og kjørte av veien.

Utforkjøringen resulterte i store materielle skader på bilen, mens han selv slapp med skrekken.

Fradømt førerretten

19-åringen har heller ikke førerkort og er nå fradømt førerretten for alltid.

«Hensyntatt siktedes gjentatte, uansvarlige kjøringer er det liten tvil om at siktede utgjør en trafikkrisiko. Både trafikksikkerheten og allmenne hensyn tilsier derfor at tapstiden skal settes til for alltid», heter det i dommen.

Artikkeltags