Siktet i grov narkosak - isolert i to uker

FENGSLET: En norsk mann ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. Politiadvokat Thomas Rye-Holmboe (til venstre) er tilbakeholden med opplysninger, utover at de har bistått sine kolleger i Trøndelag i en narkotikasak.

FENGSLET: En norsk mann ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. Politiadvokat Thomas Rye-Holmboe (til venstre) er tilbakeholden med opplysninger, utover at de har bistått sine kolleger i Trøndelag i en narkotikasak. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mann pågrepet i Tromsø etter anmodning fra politiet i Trøndelag.

DEL

Nord-Troms tingrett besluttet torsdag å varetektsfengsle en mann i fire uker, to av dem i fullstendig isolasjon.

Bakgrunnen for politiets fengslingsbegjæring er fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

- Det dreier seg om en narkotikasak, men jeg kan ikke si så mye utover det, sier Bøklepp.

Grov overtredelse

Narkosaken har sitt utspring i Trøndelag, men mannen ble pågrepet i Tromsø. Ifølge Nordlys' opplysninger dreier det seg om en norsk mann.

I berammingslistene til tingretten er tema for torsdagens fengslingsmøte beskrevet som «grov narkotikaovertredelse, betydelig mengde». Utover det er det sparsomt med opplysninger og selve fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet.

Heller ikke politiet i Tromsø er videre snakkesalige om saken.

Tidlig i etterforskningen

- Det er en fengsling i en narkotikasak på bakgrunn av anmodning fra politiet i Trøndelag. Politiet er i startfasen av etterforskningen. Av hensyn til det er vi tilbakeholdne med opplysninger, sier politiadvokat Thomas Rye-Holmboe i Troms politidistrikt.

Nordlys har vært i kontakt med mannens forsvarer, advokat Bjørn Morten Litveit Hansen. Heller ikke han ønsker å kommentere saken, utover å opplyse at hans klient nekter straffskyld.

Artikkeltags