Razzia mot narkosiktede tromsøadvokater - har gjort flere beslag

GROV NARKOSAK: Politiet har siktet to tromsøadvokater for grov narkotikakriminalitet. Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms politidistrikt, er foreløpig tilbakeholden med å kommentere saken.

GROV NARKOSAK: Politiet har siktet to tromsøadvokater for grov narkotikakriminalitet. Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms politidistrikt, er foreløpig tilbakeholden med å kommentere saken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har gjort flere ransakelser i etterforskningen av de to narkosiktede advokatene i Tromsø.

DEL

Det opplyser Yngve Myrvoll, leder i Felles enhet for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt, i en pressemelding mandag ettermiddag.

De to mannlige advokatene fra Tromsø ble begge pågrepet torsdag. Samme dag gjennomførte politiet flere ransakelser, uten at de ønsker å gå nærmere inn på hvor eller hvilke eventuelle beslag som ble gjort.

- Det er ikke slik at disse to nettopp er hentet fra gata, for deretter å bli varetektsfengslet. Det ligger selvfølgelig en rekke etterforskningsskritt bak denne etterforskningen. Hvilke type beslag vi har gjort vil vi ikke kommentere, sa Einar Sparboe Lysnes, påtaleleder i Troms politidistrikt, til Nordlys søndag.

Grov narkokriminalitet

Heller ikke Yngve Myrvoll vil utdype hvor politiet har aksjonert, men kan meddele at det dreier seg om flere steder tilknyttet de siktede mennene.

- Det er tatt beslag, men jeg vil ikke kommentere det nærmere, sier han.

- Er det andre personer som er pågrepet i forbindelse med saken?

- Det har jeg heller ikke anledning til å si noe om, svarer Myrvoll.

Begge advokatene er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 232. Det omhandler grov narkotikakriminalitet med en strafferamme på fengsel i inntil ti år, eventuelt tre til 15 år dersom det dreier som en «meget betydelig mengde». Under særdeles skjerpende omstendigheter kan det idømmes fengsel i inntil 21 år.

Nekter straffskyld

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hva siktelsene mot mennene går ut på, men begge to har vært i avhør etter pågripelsene torsdag. Politiet vil imidlertid ikke kommentere hva de har forklart.

- Av hensyn til etterforskning ønsker vi ikke å si mer enn at siktelsen handler om en grovere overtredelse av narkotikabestemmelsen i straffeloven, sier Lysnes.

Advokatene ble lørdag fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett. Her fikk politiets rettens medhold i å fengsle dem i to uker i full isolasjon av hensyn til bevisforspillelsesfare.

- Akkurat der saken står nå, har vi ikke mer informasjon å gi, sier Lysnes.

Det er varslet pressekonferanse på politihuset i Tromsø onsdag formiddag. Advokatene Jan Christian Kvanvik og Bjørn Arild Langenes er oppnevnt som forsvarere for de siktede advokatene. Søndag uttalte begge at deres klienter nekter straffskyld.

Dette er saken

  • To advokater i Tromsø ble pågrepet av politiet torsdag 21. juni. De er siktet for grov narkotikakriminalitet.
  • Lørdag 23. juni ble de fremstilt for varetektsfengling i Nord-Troms tingrett. Her fikk politiets rettens medhold å i fengsle dem i to uker i full isolasjon. Begrunnelsen er faren for bevisforspillelse.
  • Den ene advokaten samtykket til fengsling, mens den andre motsatte seg det. Begge nekter straffskyld.

Kilder: Nordlys, Troms politidistrikt

Artikkeltags