Kvinne narkotatt på Tromsø lufthavn

DØMT: En 31 år gammel kvinne er dømt til fengsel i to år etter å ha blitt tatt med over 850 gram amfetamin på Tromsø lufthavn. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.

DØMT: En 31 år gammel kvinne er dømt til fengsel i to år etter å ha blitt tatt med over 850 gram amfetamin på Tromsø lufthavn. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da tromsøkvinnen (31) ble stanset på Tromsø lufthavn, gjorde politiet et interessant funn.

DEL

Tirsdag denne uken ble kvinnen dømt til to års fengsel i Nord-Troms tingrett, der narkotikasaken mot henne gikk som tilståelsesdom.

Det var i 21.45-tiden onsdag 6. april i fjor at hun ble stanset på Tromsø lufthavn i besittelse av 854,9 gram amfetamin.

Til politiet har kvinnen forklart at hun hentet det hun trodde var ett kilo amfetamin i Oslo. Hun skulle få 100 gram av det selv og overlevere resten i Tromsø.

«Retten bemerker at siktede er skyldig i grov narkotikaforbrytelse. For oppbevaring av 854,9 gram amfetamin taler allmenne hensyn, særlig på grunn av spredningsfaren, for en streng reaksjon. At kvantumet var egnet til spredning, anses ikke tvilsomt», heter det i dommen.

Kvinnen er tidligere domfelt og bøtelagt, men retten innrømmer henne noe strafferabatt siden hun har tilstått forholdet og kun hadde rolle som kurer. Derfor følger ikke retten påtalemyndighetens påstand om fengsel i to og et halvt til tre år.

Artikkeltags