Tromsøkvinne (44) pågrepet, narkosiktet og varetektsfengslet

Artikkelen er over 2 år gammel

Skal ha oppbevart «en større mengde» narkotika på en adresse på Tromsøya.

DEL

44-åringen ble pågrepet av politiet lørdag og fremstilt for varetektsfengsling i Nord-Troms tingrett mandag. Her begjærte politiet henne fengslet i fire uker, noe de fikk rettens medhold i.

Elektrosjokkvåpen

Kvinnen er siktet for narkolovbrudd etter at det ble tatt beslag i det som beskrives som en «en større mengde» narkotika i forbindelse med pågripelsen. Siktelsen omfatter også forhold fra mai i fjor, der hun skal ha oppbevart rundt 143 gram amfetamin, cirka ni gram hasj og 20 tabletter inneholdende diazepam, som er virkestoffet i blant annet Valium.

Videre er hun siktet for oppbevaring av syv gram amfetamin og 25 gram hasj i sommer. Da skal hun også ha vært i besittelse av et elektrosjokkvåpen.

Gjentakelsesfare

Tingretten finner at hun med skjellig grunn kan mistenkes for «en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for overtredelse av grov narkotikakriminalitet som beskrevet i siktelsen».

Når de beslutter å fengsle henne i fire uker, begrunnes det med gjentakelsesfare.

«Retten finner etter en helhetsvurdering, særlig hensyntatt kriminalitetens art og hyppighet, at det foreligger en kvalifisert gjentakelsesfare og sterk sannsynlighet for at siktede vil forgå seg på ny om hun løslates», heter det i kjennelsen.

Artikkeltags