Nordmann i 40-årene siktet etter rekord-narkobeslag i Tromsø

REKORDBESLAG: Her er deler av amfetaminbeslaget på til sammen 66 kilo som ble gjort på et hotell i Tromsø i oktober i fjor. To menn er siktet i saken.

REKORDBESLAG: Her er deler av amfetaminbeslaget på til sammen 66 kilo som ble gjort på et hotell i Tromsø i oktober i fjor. To menn er siktet i saken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet har siktet nok en person etter at 66 kilo amfetamin ble beslaglagt på et hotell i Tromsø.

DEL

Det opplyser Yngve Myrvoll, leder for etterretning, forebygging og etterforskning i Troms politidistrikt.

- Det er én til som siktet i saken. Det dreier seg om en mann i 40-årene fra Tromsø. Han er tidligere kjent for oss i forbindelse med distribusjon av narkotika, sier Myrvoll til Nordlys.

Advokat Annichen Rye-Holmboe er oppnevnt som forsvarer for mannen, men hun har ingen kommentar til hvordan han stiller seg til siktelsen.

Ber om fire nye uker

Tromsømannen ble pågrepet for om lag to uker siden og sitter i dag varetektsfengslet. Det samme gjør en serbisk mann, også han i 40-årene, som ble pågrepet da politiet tok beslag i 66 kilo amfetamin på et hotell i Tromsø i oktober i fjor.

Klokken 12 onsdag ble det holdt nytt fengslingsmøte for serberen. Her begjærte politiet ham varetektsfengslet i fire nye uker. Ifølge forsvarer Reidar Steinsvik motsatte mannen seg videre fengsling.

- Han nekter ennå straffskyld, sier Steinsvik, som ikke har noen kommentar til saken utover det.

Spor mot Tyskland

Det er ukjent hvordan rolle politiet mener at de to mennene har hatt i tilknytning amfetaminbeslaget, som for øvrig er det største som er gjort i Troms noensinne.

- Vi begynner å få oversikt over det, men jeg kan ikke si noe konkret om det nå. Vi etterforsker saken videre, sier Yngve Myrvoll.

Samtidig utelukker ikke politiet flere pågripelser. Allerede på en pressekonferanse om saken i slutten av februar, fortalte politiet at de mente at den siktede serberen er tilknyttet et større, internasjonalt og profesjonelt distribusjonsnettverk for amfetamin.

- Som vi har vært inne på tidligere, går det en del forbindelser ut av landet. Vi jobber fortsatt med de sporene, sier Myrvoll.

I den anledning samarbeider Troms politidistrikt med tysk politi, uten at Myrvoll ønsker å gå i detalj om hva samarbeidet går ut på. Han vil heller ikke kommentere om de mener beslaget kan knyttes til et bestemt miljø - det være seg i Norge eller Europa for øvrig.

- Vi har en formening om det, men jeg kan ikke gå i detaljer, sier Myrvoll.

33 millioner kroner

Det beslaglagte amfetaminpartiet var fordelt på 66 énkilospakker og politiets mistanke er at det var ment for det nordnorske markedet. Stoffet er analysert til en normal styrkegrad på rundt 20 prosent og har en teknisk gateverdi på hele 33 millioner kroner dersom man legger til grunn en pris på 500 kroner per gram.

- Det sier noe om omfanget og spredningsfaren et slikt parti utgjør, uttalte Myrvoll og påtaleleder Einar Sparboe Lysnes på pressekonferansen om saken i februar.

Tidligere er det gjort enkeltbeslag i Troms på nærmere ti kilo, men aldri i nærheten av mengdene politiet fant i oktober. I 2016 ble det tatt beslag i åtte kilo amfetamin i Tromsø, til en teknisk gateverdi på 3,2 millioner kroner. Det var det største av flere narkobeslag i samme tidsrom. Beslagene, flere på over ett kilo, ble da omtalt som de mest omfattende gjort i Troms.

Beslaget er imidlertid ikke det største som er gjort i Nord-Norge. I 2005 beslagla tollere 190 kilo kokain i en lastebåt i Mosjøen.

Se politiets pressekonferanse om narkobeslaget under.

Artikkeltags