Avslutter etterforskning av Breivikeidet-drapet

UOPPKLART: 15 år etter at Erling Eriksen (85) (innfelt) ble funnet drept på Breivikeidet, er ennå ikke saken oppklart. Troms-politiet har gjort nye undersøkelser, men de har ikke gitt resultater.

UOPPKLART: 15 år etter at Erling Eriksen (85) (innfelt) ble funnet drept på Breivikeidet, er ennå ikke saken oppklart. Troms-politiet har gjort nye undersøkelser, men de har ikke gitt resultater. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet er ikke nærmere å finne Erling Eriksens (85) drapsmann. Dermed avsluttes saken.

DEL

Det opplyser Aase Widding, politiadvokat i Troms politidistrikt.

- Tilleggsetterforskningen som er gjort, har ikke ført oss noe nærmere en oppklaring. Dermed avsluttes saken igjen, sier Widding til Nordlys.

I september i fjor ble en navngitt mann pekt ut som Erling Eriksens drapsmann i TV 2-programmet «Åsted Norge». 85 år gamle Eriksen ble funnet drept i sin egen bolig på Breivikeidet 16. november 2002.

Nekter for drap

Den aktuelle mannen var i en periode siktet i saken, før den til sluttt ble henlagt. I nye avhør i fjor høst har han også nektet enhver befatning med drapet. «Åsted Norge»-kilden som hevder å vite at mannen begikk ugjerningen, har også vært i avhør.

Parallelt har politiet gjort andre undersøkelser, men heller ikke disse har gitt resultater.

- Vi har fått undersøkt gamle beslag på nytt hos Folkehelseinstituttet med tanke på DNA-spor. Det var utifra en tanke om at nye metoder kunne hjelpe oss videre, men resultatene har vært negative, sier Widding.

FERDIG: Politiet avslutter undersøkelsene de har gjort i drapssaken, opplyser politiadvokat Aase Widding.

FERDIG: Politiet avslutter undersøkelsene de har gjort i drapssaken, opplyser politiadvokat Aase Widding. Foto:

Hun understreker at drapssaken som helhet aldri ble gjenopptatt.

- Det dreide seg om en tilleggsetterforskning som altså nå avsluttes, sier Widding.

Nye undersøkelser

Breivikeidet-drapet er blant få uoppklarte drapssaker i Norge. I 2013 viste en oversikt fra Kripos at det siden år 2000 kun er 13 drapssaker som har status som ikke oppklart.

Det gjør at terskelen for å gjøre nye undersøkelser, er lav, forklarer Widding.

- Dersom vi får nye opplysninger som fremstår interessante, må vi undersøke dem. Men for å ta opp en henlagt etterforskning må vi ha bevis av vekt. Vi må være der at vi kan ta ut en tiltale, men det er vi ikke i forbindelse med etterforskningen som ble gjort i fjor og hittil i år, sier hun.

Breivikeidet-drapet

  • Erling Eriksen (85) ble funnet død i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø 16. november 2002.
  • Obduksjonen viste at 85-åringen allerede var død før brannen. Han ble kvalt med en fille i halsen. Drapssaken ble henlagt i 2004.
  • En innringer til TV 2s «Åsted Norge» har navngitt en mann som han sier at betrodde seg til ham om drapet. Mannen skal ha kommet med flere detaljer om hvordan Eriksen ble drept.
  • Ifølge tipsene fortalte også mannen at motivet for drapet var at han ønsket å låne 50.000 kroner fra Eriksen, men ble avvist.
  • Opplysningene fra «Åsted Norge» gjorde at Troms politidistrikt gjorde nye undersøkelser i saken. Disse undersøkelsene har ikke gitt resultater og er nå avsluttet.

Kilde: NTB

Artikkeltags