Knivstukket av mannen - vil verken ha erstatning eller straff

GA OPP KRAV: Bistandsadvokat Roar Edvardsen fremmet først et krav på 200.000 kroner på vegne av kvinnen som ble knivstukket og nesten drept av sin ektemann i Harstad i fjor. Så måtte han trekke kravet da kvinnen plutselig ikke ønsket erstatning. Her er Edvardsen avbildet i forbindelse med en annen sak.

GA OPP KRAV: Bistandsadvokat Roar Edvardsen fremmet først et krav på 200.000 kroner på vegne av kvinnen som ble knivstukket og nesten drept av sin ektemann i Harstad i fjor. Så måtte han trekke kravet da kvinnen plutselig ikke ønsket erstatning. Her er Edvardsen avbildet i forbindelse med en annen sak. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Knivskaden kunne ha drept kvinnen. Likevel vil hun ikke at mannen (37) som stakk, skal straffes.

DEL

Nordlys+ til kun én krone. Bestill her og få tilgang til alt innhold.

Rettssaken mot en 37 år gammel tyrkisk mann ble onsdag avsluttet i Trondenes tingrett.

Her er han tiltalt for drapsforsøk på sin iranske kone (38), en handling påtalemyndigheten ønsker å fengsle ham i ni år for.

Det skriver NRK.

- Handlemåten synes å være et svar på det som skjer, at fornærmede ikke ville ha noe med ham å gjøre. Han reagerer forståelig følelsesmessig, men går altfor lang med bruk av kniven og gjør det fatale, sa statsadvokat og aktor Geir Fornebo i sin prosedyre.

Annulerte oppreisningskrav

Videre ba bistandsadvokat Roar Edvardsen om at kvinnen ble tilkjent 200.000 kroner i oppreisningserstatning, melder NRK.

Da tok rettssaken en oppsiktsvekkende vending. Da den fornærmede kvinnen fikk anledning til å komme med en sluttkommentar, sa hun at hun verken ønsket erstatning eller at mannen skulle straffes.

- Jeg ønsker at tiltalte blir frifunnet. Det hele er veldig tungt for meg. Jeg ønsker ingen erstatning. Send ham tilbake til Tyrkia, så kan vi glemme denne saken, sa kvinnen ifølge NRK.

Dermed ble kravet annulert. Endelig dom i saken er ventet i løpet av to uker.

- Bare flaks at hun er i live

Mandag kveld 7. desember i fjor kunne ha endt fatalt for kvinnen. Da ble hun angrepet av ektemannen hjemme i leiligheten på Stangnes, sør for Harstad sentrum.

Ifølge påtalemyndigheten skal mannen først ha slått henne én eller flere ganger i hodet, før han deretter gikk løs på henne med kniv.

Han skal ha stukket eller kuttet henne i halsen på en slik måte at det endte i et 10-12 centimeter langt kutt og stort blodtap. I tiltalen heter det at hun formentlig ville ha mistet livet dersom hun ikke hadde fått rask medisinsk behandling.

Til Harstad Tidende har politiet tidligere uttalt at kvinnen hadde flaks som overlevde.

- Det er bare flaks at hun er i live. Stikket skulle ikke vært mye annerledes før kvinnen hadde omkommet, sa politiadvokat Mona Madsen til avisen dagen etter hendelsen.

Med sønnen som vitne

Som Nordlys tidligere har omtalt, skjedde voldsutøvelsen delvis foran kvinnens sønn. Gutten var inne på toalettet da han hørte moren skrike.

Kvinnen kom seg selv ut av boligen etter knivstikkingen. Der ble hun tatt hånd om av en nabo inntil ambulansepersonell kom til stedet.

Mannen forsøkte å komme seg unna med gjerningsvåpenet, men ble pågrepet etter kort tid og har sittet varetektsfengslet siden. Kniven ble funnet like i nærheten og beslaglagt.

Artikkeltags