Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer mot tyveri av GPS-utstyr fra anleggsmaskiner

Artikkelen er over 3 år gammel

Fem tyveri ble anmelt i Tromsø i fjor.

I Troms ble det anmeldt fem tyverier at GPS-utstyr fra anleggsmaskiner i fjor. Det skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

– Anleggsmaskiner med dyrt GPS-utstyr er utsatt for tyveri, konstaterer politiet.

Hittil i år har det vært tyveri av slikt utstyr i Trøndelag, Hedmark, Vestfold og Buskerud.

Mobile vinningskriminelle

– I Trøndelag mistenker politiet at mobile vinningskriminelle står bak tyveri av gps-utstyr fra flere anleggsmaskiner på ulike steder i løpet av mai. Vi har så langt ingen meldinger om slike tyverier i Troms i år, men ønsker likevel å minne om at slikt utstyr er utsatt for tyveri, sier politiinspektør Yngve Myrvoll i Troms politidistrikt i pressemeldingen.

Advarer entreprenører over hele Nord-Norge: – Dette er snakk om omreisende kriminelle 

Flere hundre tusen kroner

Utstyret som blir stjålet kan være verdt flere hundre tusen kroner – og det er per anleggsmaskin.

Tyvene stjeler antenner, skjermer, kontrollenheter og festebraketter. Tyvene får tak i utstyret ved å bryte opp dører og klippe av ledninger, opplyser politiet.

I fjor høst ble stjålet GPS-utstyr fra anleggsmaskiner i Skibotn i Storfjord og Eidkjosen og Tromsdalen i Tromsø til en verdi på over en million kroner.

Maskinentreprenør Tor Gabrielsen AS fortalte den gang til Nordlys at det ikke er tilfeldig hvilket utstyr som er tatt.

– Det er ikke rørt noe annet enn akkurat antennene og monitorene inne i hytta på maskinene. De har visst godt hva de var ute etter. Utstyret har et svært begrenset bruksområde, fortalte Gabrielsen etter tyveriet i oktober i fjor.

Vanskelig å sikre seg mot

– Tyveri av slikt utstyr er vanskelig å sikre seg helt mot. Erfaringsmessig kan det hjelpe å parkere anleggsmaskinene godt synlig, og demontere utstyr særlig i forbindelse med fridager og ferie, er tipset fra Myrvoll.
 

Kommentarer til denne saken