Tiltales for uaktsomt bildrap etter dødsulykke på E8

OMKOM: En kvinne i  døde etter at to personbiler og en trailer var involvert i en ulykke på Hundbergan like utenfor Tromsø 16. mars. Politiet etterforsker ennå saken.

OMKOM: En kvinne i døde etter at to personbiler og en trailer var involvert i en ulykke på Hundbergan like utenfor Tromsø 16. mars. Politiet etterforsker ennå saken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er tatt ut tiltale mot vogntogsjåføren, etter ulykken på Hundbergan, der en kvinne omkom.

DEL

Få tilgang til alt innhold på nordlys.no. Nordlys+ i åtte uker for kun 99,-

Sjåføren av vogntoget er tiltalt for uaktsomt drap, etter ulykken 16. mars i fjor, der 52 år gamle Hilde Heika mistet livet. Det skriver iTromsø.  Fem personer var involvert i ulykken, og en mann ble påført langvarige skader i den samme ulykken. Sjåføren er også tiltalt for dette forholdet.

I tiltalebeslutningen skrives det at ut fra egen erfaring med vogntoget, veiens beskaffenhet, temperatur og føreforhold på stedet, holdt sjåføren for høy hastighet og/eller var ikke tilstrekkelig aktpågivende og varsom, skriver iTromsø.

Mistet kontroll

Sjåføren mistet kontroll over vogntoget, fikk sleng, sakset og kolliderte med to motgående personbiler.

Politiet valgte i desember å opprettholde siktelsen mot sjåføren av vogntoget, da etterforskningsmaterialet pekte i retning av at ulykken skyldes uaktsomhet fra vedkommendes side.

- Det har vært gjennomført en relativt omfattende etterforskning for å brakt hendelsesforløpet frem mot ulykken på det rene, og politiet mener nå ha fått et nokså klart bilde av dette, opplyste politiadvokat Christian Hansen da etterforskningen ble avsluttet.

Tiltalt for uaktsomt bildrap

Saken ble deretter oversendt  statsadvokaten i Troms og Finnmark, som endte på at det ble tatt ut tiltale mot vogntogsjåføren, for uaktsomt bildrap, samt å ha forvoldt fysiske skader hos ytterligere to personer.

Statsadvokat Lars Fause skisserte i desember to mulige utfall, der det ene var en mildere tiltale, med brudd på veitrafikklovens grunnbestemmelse om at alle skal ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt i trafikken. Vogntogsjåføren er nå tiltalt også etter denne bestemmelsen.

Det blir nå opp til retten å ta stilling til graden av subjektiv uaktsomhet.

Artikkeltags