Politiet fikk ikke medhold i varetektsfengsling av mann etter at kvinne på Sortland ble funnet død. Men han blir likevel sittende i fengsel

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Politiet opplyser at mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge ble framstilt for varetektsfengsling i dag, men politiet har ikke fått tingrettens medhold i å varetektsfengsle han.

Bakgrunnen for at tingretten ikke mener at det er grunnlag for varetektsfengsling er at det ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ikke er funnet tegn til vold som kan forklare dødsfallet.

Politiet vurderer nå om de skal anke tingrettens avgjørelse.

- Denne beslutningen vil bli tatt seinest i morgen, men i mellomtiden har politiet fått innvilget oppsettende virkning. Dette innebærer at siktede blir sittende i varetekt med brev og besøksforbud til en eventuell anke er blitt behandlet av lagmannsretten eller til politiet har besluttet at de ikke skal anke, opplyser Tove Kaspersen, leder sted for kommunikasjon hos politiet i Nordland i en pressemelding.

De gjør samtidig oppmerksom på at det i en pressemelding i går ble gitt en feilaktig opplysning om siktelsen.

- Den korrekte siktelsen er grov kroppsskade med døden til følge og ikke grov kroppskrenkelse med døden til følge. Forskjellen på disse to er at det ved kroppsskade må foreligge forsett med hensyn til at det er påført skade, mens det ikke er tilfelle ved kroppskrenkelse, opplyser politiet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken