22-åring tiltalt for knivstikking, grov narkokriminalitet og ran

POLITIAKSJON: Her er en politibil avbildet utenfor åstedet for knivstikkingen i april i fjor.

POLITIAKSJON: Her er en politibil avbildet utenfor åstedet for knivstikkingen i april i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lavangenmannen (22) ble pågrepet etter en omfattende politiaksjon. I mai må han møte i retten.

DEL

10. april i fjor rykket store politistyrker ut fra Salangen, Narvik, Målselv og Harstad etter melding om knivstikking på Sjøvegan.

En 22-årig mann fra Lavangen ble til slutt pågrepet. Nå er han satt under tiltale for blant annet grov kroppsskade etter hendelsen. Ifølge påtalemyndigheten stakk han en mann i 50-årene med kniv i ryggen slik at vedkommende ble påført et ribbeinsbrudd og et kutt som måtte sys.

Tiltalte skal også ha slått fornærmede i ansiktet med et knokejern.

To kilo amfetamin

Foranlednigen for episoden er ikke kjent, men som Nordlys tidligere har omtalt kjenner tiltalte og fornærmede hverandre fra tidligere. Videre er begge betegnet som «kjenninger» av politiet.

Tiltalen mot 22-åringen omfatter imidlertid ikke bare knivstikking. Han er også satt under tiltale for grov narkokriminalitet etter at han skal ha ervervet to kilo amfetamin og fem kilo hasj i Oslo-området i august i fjor sommer. Han skal deretter ha fraktet stoffet med bil til Lenvik, der han senere skal ha solgt deler av stoffet til andre personer i Midt-Troms.

Videre skal han ha fraktet deler av narkopartiet - cirka 180 gram amfetamin og 1,1 kilo hasj - med bil i retning Tromsø. Han kom imidlertid ikke lengre enn til Lavangsdalen i Balsfjord, der han ble stanset av politiet og pågrepet.

Skal ha ranet mann

I tillegg er mannen tiltalt for ran etter at han sammen med tre andre personer skal ha oppsøkt en navngitt mann i Dyrøy. Ifølge tiltalen skal han ha vært aggressiv, holdt en kniv, signalpenn og et knokejern mot mannen og krevd at han skulle tilbakebetale en pengesum på vegne av sønnen.

Gjorde han ikke det, skulle 22-åringen skjære eller skyte av ham fingre og tær, heter det i tiltalen. Utpressingen skal ha resultert i at mannen ga fra seg diverse klær, gjenstander og en TV.

Rettssaken mot 22-åringen er berammet for Senja tingrett i mai.

47.600 kroner

22-åringen skal også ha truet både politi og ansatte i Tromsø fengsel. Videre skal han ha vært i besittelse av knokejern, kampkniver og 13 gram amfetamin og 91 tabletter med det narkotiske virkestoffet alprazolam ved andre anledninger. Mannen er også tiltalt for trusler mot en navngitt person i form av meldinger på Facebook Messenger.

Avslutningsvis omfatter tiltalen overtredelser av legemiddelloven for bruk av narkotika, blant annet hasj. Påtalemyndigheten har videre varslet påstand om inndragning av 47.600 kroner, to knokejern, tre kampkniver, tre startpistoler og en mindre mengde ammunisjon.

Artikkeltags