Gå til sidens hovedinnhold

Tromsømann dømt for å ha voldtatt eks-samboer

Artikkelen er over 3 år gammel

Tiltalte erkjenner å ha hatt seksuell omgang med eks-samboeren, men var imidlertid av den oppfatning at det var greit

I starten av februar måtte den 27 år gamle mannen møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for en rekke forhold der kjæresten var fornærmet. Det mest alvorlige punktet i tiltalebeslutningen mot ham, dreier seg om voldtekt. Påtalemyndigheten mener at han en gang før jul i 2015 voldtok kvinnen mens hun sov og dermed var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Mannen nektet for voldtekten, selv om han erkjenner å ha hatt seksuell omgang med henne den aktuelle natten. Han var imidlertid av den oppfatning at det var greit, forklarte han.

Retten fant imidlertid at vilkårene for straff var oppfylt og dømte tiltatte for voldtekten.

Les også

Innrømmer at han stumpet røyk på eks-kjæresten, men nekter for «voldsregime»

 

Stumpet sigarett

Mannen var også tiltalt for mishandling i nære relasjon. Ifølge tiltalen skal han gjentatte ganger ha utsatt kjæresten for vold, trusler og andre krenkelser. Blant det som danner grunnlaget for tiltalen, er en episode fra da paret var på ferie i 2013.

Da skal mannen ha stumpet en røyk i brystet på kvinnen, helt brus eller øl over henne og dyttet henne slik at hun falt i bakken og besvimte. I retten erkjente mannen å ha stumpet en sigarett på henne, men forklarte at hun gjorde det samme og slo ham.

Konfrontert med andre episoder, erkjente mannen deler av innholdet i dem. Han avviste likevel at det skal ha føyd seg inn i et slags «voldsregime».

Retten fant det imidlertid bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte har utsatt fornærmende for mishandling med vold, truende opptreden og andre krenkelser, og at dette har pågått fra 2013.

I rettsaken la ikke kvinnen skjul på at forholdet til tiltalte var turbulent. Paret var samboere i en periode, men flyttet fra hverandre. Hun forklarte at hun kunne være sjalu og at hun har dyttet, slått og klort tiltalte ved enkelte anledninger.

Les også

Skal ha blitt mishandlet og voldtatt av eks-samboer: - Det har fulgt meg, det har vært utrolig ekkelt

 

Betale erstatning

I tillegg til voldtekten, vold og trusler, ble mannen dømt for å ha brutt kontaktsforbud og for narkotikabruk. Til sammen fikk han en dom på fire år og tre måneder fengsel.

Han ble også dømt til å betale oppreisningserstatning til fornærmede på 210.000 kroner.

At kvinnen selv kan ha uført vold mot tiltalte, tillegges noe vekt i formidlende retning. I straffeskjerpende retning har retten bemerket at mannen tidligere er dømt for legemsfornærmelse mot kvinnen, samt at èn voldshendelse og èn hendelse med knusing av møbler ble sett av mindreårige.

Kommentarer til denne saken