Politiet har nye DNA-svar i Birgitte-saken

Funn fra åstedet er igjen analysert.

Funn fra åstedet er igjen analysert. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

KARMØY: Haugesunds Avis skrev torsdag at prøver fra saken om drapet på Birgitte Tengs i 2017 ble sendt til Østerrike for ny testing, og at dette har gitt nye svar.

Politiet bekrefter at de har fått svarene, men at de trolig ikke vil kunne si noe mer om hva analyseresultatene sier før høsten 2019.

– Vi mottok nylig analyseresultatene, og vi går nå grundig gjennom rapporten. Som vi har sagt tidligere, kommer vi ikke til å kommentere analyseresultatene før vi har vurdert disse nøye og eventuelt foretatt nødvendige etterforskningsskritt i saken, opplyser påtaleansvarlig, politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt, i en pressemelding.

Prøvene er analysert ved GMI i Innsbruck. DNA-prosjektet har vært en omfattende, kostbar, dynamisk og tidkrevende prosess, men politiet vurderte det som riktig å sende inn alt materiale vi mente kunne bidra til å oppklare drapet.

Politiet opplyser videre:

«Hovedtyngden av den øvrige etterforskningen ble utført i 2017. Politiet fulgte da opp etterforskningsskrittene som ble anbefalt av Kripos sin såkalte Cold Case-gruppe, samt oppgaver som etterforskningsledelsen identifiserte selv.  Det har også blitt gjort fortløpende etterforskningsskritt i 2018 og 2019, men etterforskningen har vært nedskalert i en periode i påvente av analyseresultatene.

Siden etterforskningen startet i 2017, har det kommet inn over 160 tips. Mange av disse kom inn i forbindelse med dokumentaren som gikk på TV2. Tipsene har fortløpende blitt vurdert, og noen av disse har ført til etterforskningsskritt. Tipsene har imidlertid ikke ført til noe gjennombrudd i saken.

Siden drapet skjedde, har det totalt kommet over 2100 tips i saken. Alle tipsene er gjennomgått og fulgt opp i den grad dette har vært nødvendig og forsvarlig.»

Artikkeltags