Her knuser tyven seg inn i butikken

KNUSTE SEG INN: Her knuser tyven seg inn i butikken.

KNUSTE SEG INN: Her knuser tyven seg inn i butikken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Innbruddet på Motorsenteret på Storslett ble fanget på kamera. Politiet etterforsker saken.

DEL

Politiet jakter en gjerningsperson etter et tyveri på Motorsenteret på Storslett natt til søndag. En mannsperson knuste seg inn inngangsdøra på butikken, der han tok med seg en utstilt elsykkel og tilhørende utstyr.

Men tyven visste neppe om at det hele ble fanget på flere av butikkens overvåkningskamera. Etter å ha blitt varslet om innbruddet, fant nemlig daglig leder Åsmund Johnsen raskt fram videoene som viser hele tyveriet.

Fanget på flere kamera

Det viser hvordan en person, utstyrt med brekkjern, slår seg vei inn i butikken. Etter en kort stund kommer han ut med byttet.

– Han har tatt med seg en elsykkel som vi hadde utstilt i gangen. Han tok også en ladekabel og batteri som tilhørte sykkelen, sier daglig leder Johnsen til Nordlys.

– Det er cirka 20 kameraer rundt omkring på Motorsenteret, så vi har tyven på flere av kameraene.

Videoene er nå oversendt politiet. Samtidig har overvåkningsvideoen, som ble delt på Facebook av Johnsens sønn, fått stor oppmerksomhet. Videoen var mandag morgen sett 36 tusen ganger.

– Vi har fått utrolig mye tips om denne saken, sier sjefen på Motorsenteret, og konstaterer at saken har fått oppmerksomhet også langt utenfor Storslett og Nord-Troms.

Se videoen her:

Mistenkt person

Politioverbetjent ved Nordreisa og Kvænangen lensmannskontor, Joakim Bakke, sier til Nordlys at de har en mistenkt i saken. Vedkommende er en kjenning av politiet. Han er ikke pågrepet mandag formiddag.

– Vi har sett videoen og fått en del gode tips i saken. Vi er også informert om at sykkelen er kommet tilbake til eier, sier Bakke.

Detaljene rundt hvordan sykkelen kom til rette, kjenner imidlertid ikke politiet til.

– En oppsving

Politioverbetjent Bakke har ikke registrert at Motorsenteret på Storslett har vært spesielt utsatt for innbrudd. Samtidig har politiet i Nord-Troms merket en økning i vinningskriminalitet den siste tiden.

– Vi har nok opplevd en oppsving, bekrefter Bakke.

– Men jeg ikke si at det er et spesielt problem på Motorsenteret.

Artikkeltags