Mann fra Øst-Europa innrømmer parteringsdrapet i Nord-Sverige

Artikkelen er over 1 år gammel

Erkjenner å ha stått bak det makabre drapet i Kalix.

DEL

Det bekrefter mannens advokat overfor Norrbottenskuriren (krever innlogging).

Den mistenkte, en mann fra Øst-Europa, ble pågrepet av svensk politi fredag, mistenkt for parteringsdrapet. Mannen ble pågrepet uten dramatikk på en adresse i den svenske småbyen.

- Det eneste jeg kan si er at han erkjenner gjerningen, men bestrider straffskyld, sier mannens advokat, Jens Arnhof, til avisen.

Partert

Det var torsdag morgen en forbipasserende oppdaget kroppsdeler i en elv utenfor Kalix. Det ble funnet et hode, ben og armer. Senere fant politiet flere kroppsdeler.

Det ble slått full drapsalarm i byen, som ligger ved kysten av Bottenviken, mellom Happaranda og Luleå. 

Avdøde, også han fra Øst-Europa, ble identifisert med fingeravtrykk, som fantes i et register etter at han for kort tid siden ble pågrepet av politiet sør i Sverige, skriver Expressen.

Norrländska Socialdemokraten siterer anonyme politikilder på at den drepte trolig var medlem av en ransliga som den siste tiden har herjet i blant annet Norrbottens län. 

Få opplysninger

Politiet har så langt vært tilbakeholden med opplysninger i saken.

- Vi velger så klart ikke å gå ut med så mange opplysninger på dette tidspunktet, og vil avhøre den mistenkte før han får mulighet til å lese om det eller bli del det på noen annen måte. Vi må være forsiktige i begynnelsen, sier etterforskningsleder Anna Väppling til Norrbottenskuriren.

Påtalemyndigheten vil senest mandag beslutte om de vil begjære den mistenkte varetektsfengslet, opplyser politiet i en pressemelding.

Artikkeltags