Som et alternativ til sjokoladen og alt annet av småting som blir gitt på Valentinsdagen 14. februar vil Kreftforeningen gi videre noen gavekort fra Helsedirektoratet. Gavekortet er 30 minutters aktivitet med en du er glad, en dag i hver eneste uke.

– The Edge og vi i kreftforeningen har laget et samarbeid hvor de har tatt på seg oppdraget om å være aktivitetsambassadører. Sammen ønsker vi rett og slett å hjelpe flere til å være i litt mer aktivitet, sier Laila Stigen, ansatt ved Kreftforeningen.

- Med tiltaket håper vi at flere skal bli inspirert til å komme seg opp av sofaen og bidra til at en kan være i aktivitet i 30 minutter om dagen. Studier har vist at 30 minutter kan ha stor effekt i det lange løp, og dette er noe vi synes det er viktig å sette et fokus på.

Gis ut gratis

Hun påpeker at den fineste gaven er noe som kan ta vare på helsa. Og at du med dette gavekortet kan glede noen med å gjøre noe hyggelig en gang i uka. Det skal nemlig ikke så mye til for å være litt i aktivitet eller ha det gøy.

– Gavekortet vi gir ut er gratis, og hvem som helst kan stikke innom oss på Kreftforeningens lokaler i sentrum eller på The Edge. Det er en litt alternativ gave som vi håper at kan skape kjærlighet, og ikke minst en bedre helse, påpeker Laila Stigen.