The Edge og Kreftforeningen har kalt det årets viktigste topptur når de setter søkelys på fysisk aktivitet og samtidig samler inn penger til Vardesenteret i Tromsø.

Åtte bedrifter i byen har gått sammen om å gi penger, og for hver person som går opp trappene på Clarion the Edge, donerer bedrifter i byen 85 kroner til Kreftforeningen.

Det er i anledning «Verdens aktivitetsdag» de inviterer til den spreke innsamlingsaksjonen og nå håper de mange tar seg en e ekstra gåtur med mening i morgen i tidsrommet fra klokken 11.00 til 17.00.

Bedriftene som gir penger til Kreftforeningen er Ersfjordbotn brygger, Nergård, Rakettnatt, Colosseum tannklinikk, Clarion Hotel The Edge, Pellerin AS, M.A.S. og Nerstranda.

På 190 trappetrinn kommer man se 43 meter over bakken. Og mer skal ikke til for å samle inn 85 kroner til Vardesenteret.

- Og det mulig å gå så mange ganger man vil, sier distriktssjef i Kreftforeningen, Brage L. Sollund.

Om hvorfor de har valgt denne typen innsanmling sier dristriktssjefen følgende:

- Vi vet at vi ikke bør røyke hvis vi ikke vil ha kreft. Den neste store forebyggingsoppgaven mot kreft er å være i fysisk aktivitet, forteller distriktssjef i Kreftforeningen, Brage L. Sollund om hvorfor de har valgt et trappeløp.

- Alle er invitert og vi håper mange går i trappa. Vi og sju andre bedrifter gir til sammen 85 kroner per tur opp til kreftsaken, sier Øyvind Alapnes på Edge.

I år skal pengene gå til å gjøre Vardesenteret mer tilpasset familier med barn gjennom aktiviteter og tilpasninger som skal gjøre det til et bedre sted for barn og unge.

- Det er lov å gå to ganger. I fjor gikk ei 14 ganger, sier en tydelig imponert hotellsjef.

Han gleder seg til å få masse trafikk opp og ned trappene på hotellet i morgen.