Johannes fikk æren av å åpne den 5600 kvadratmeter store hallen i Tromsø: - Alle vil få bakoversveis

Styreleder Johannes Utvåg i Norges Arktiske Studentsamskipnad klipper den første snora i en av tre inngangsporter til treningslokalene

Styreleder Johannes Utvåg i Norges Arktiske Studentsamskipnad klipper den første snora i en av tre inngangsporter til treningslokalene Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag åpnet Kraft II som tredobler det innendørs treningsarealet studentidretten har til disposisjon.

DEL

Arealet i den første Krafthallen er på 2500 kvadratmeter. Den nye hallen har 5600 kvadratmeter. Kraft-anlegget er nå på i alt 8100 kvadratmeter til fri fysisk utfoldelse av de fleste varianter.

Treningsfacilitetene er ikke bare for studenter og ansatte på universitetet. Også alle andre kan bruke de nye flotte lokalene til konkurransedyktige priser. Førstkommende helg er det dessuten åpne dager hvor alle kan komme og se, trene og teste ut de nye treningstilbudene på Kraft - helt gratis.

Nybygget som er sammenbundet med den første hallen, inneholder blant annet en 1200 kvadratmeter stor flerbrukshall. Det er 300 kvadratmeter mer enn flerbrukshallen i den første hallen.

Den nye flerbrukshaller er på 1200 kvadratmeter.

Den nye flerbrukshaller er på 1200 kvadratmeter. Foto:

Det er også en sal for kampsporter og tre gruppetreningssaler, blant annet en sykkelsal med 35 sykler.

Noen fikk teste syklingen i dress.

Noen fikk teste syklingen i dress. Foto:

Mest imponerende er likevel styrke- og kondisjonsrommet med ulike treningsapparat. Rommet er på hele 670 kvadratmeter. Her finnes det nyeste og mest moderne innen treningsapparater, blant annet to motorløse tredemøller som drives fram av din egen løpsstyrke.

- Alle vil få bakoversveis når de for se hvor fint det er blitt, sa en entusiastisk styreleder Johannes Utvåg i Norges Arktiske Studentsamskipnad.

Og det har tidligere virkelig vært temmelig kummerlige forhold for studentidretten i Tromsø. Generalsekretær Marius Johannessen i Norges Studentidrettsforbund hadde gravd i gamle arkiver og funnet fram et klagebrev  fra 1991 fra daværende leder i Tromsøstudentenes Idrettslag som han siterte fra under sin gratulasjonstale.

Her redegjøres for hallsituasjonen ved Universitetet i Tromsø i 1991:

«Pr. dags dato har TSI ca. 500 betalende medlemmer fordelt på 18 undergruper. Disse har aktiviteter som basket, fotball, svømming, aerobic, judo, karate, fjellsport, dykking, undervannsrugby, tennis, squash m.m. Til disse aktivitetene har vi fått tildelt et bomberom på ca. 50 kvm. Rommet har to dusjer, en herredusj og en damedusj. Rommet har ingen ventilering, avlufting idet det ikke er beregnet brukt til trimrom. Rommet blir i dag brukt av judo, aikido og aerobic gruppene, og når 40 stykker trener aerobic uten avlufting i rommet kan man selv tenke seg hvordan luften er for de som skal trene etterpå. Mangelen på dusjer gjør at mange drar hjem og dusjer, en ikke særlig gunstig situasjon nåe det er kuldegrader og sur nordavind mesteparten av året da studentene er her».

Gjester på åpningen av Kraft II.

Gjester på åpningen av Kraft II. Foto:

I dag har TSI nærmere 1500 medlemmer som har medlemsgrupper i 18 ulike særforbund innen idretten. TSI er Nord-Norges største idrettslag.

- Hva er bedre enn Kraft I, jo Kraft II, sa rektor Anne Husebekk i sin hilsingstale og ønsket begge hallene fylt opp av aktive kropper.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken