Gå til sidens hovedinnhold

Lavpriskjedene kutter smågodtprisen

Artikkelen er over 4 år gammel

Rema 1000, Extra og Kiwi har mandag satt ned prisen på smågodt til 6,90 kroner pr hekto.

Før påske i år hadde både Kiwi og Coop lovet at de ikke vil starte priskrig på smågodt til påsken, slik de gjorde i fjor. 

Mandag har imidlertid alle lavpriskjedene, Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Coop Obs, redusert prisene på smågodt til 6,90 pr hektogram, halvparten av normal pris. 

Kiwi bekrefter at de har satt ned prisen, men at det ikke var de som startet.

– En konkurrent satte ned prisen til 6,90 kroner i dag, og da satte vi ned prisen tilsvarende, sier kommunikasjonsjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen. 

Hun understreker at kjeden først sørget for å senke prisen per beger sunt smågodt til 6,90 kroner.

– Kiwi jobber for å være billigst på alle varer, enten det er fisk, frukt, grønt eller smågodt, sier hun. 

Kuttet til 2,90

Etter hva Nettavisen erfarer, var det Coop Extra som var først ute av de tre store lavpriskjedene med å kutte. Selskapet satt ned prisen på smågodt mandag som en del av en kampanje inn mot påsken. 

Selskapet har tidligere lovet at de ikke vil starte priskrig på smågodt, og kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop insisterer på at dette heller ikke er en priskrig.

– Dette er ikke en priskrig, men en vanlig kampanje inn mot en høysesong. Men setter konkurrentene ned prisen ytterligere, vil vi følge etter, sier han til Nettavisen.

Heller ikke Rema 1000 sier at de vil kutte prisen ytterligere.

– Dersom prisen på smågodt fortsetter å gå nedover vil også vi vurdere prissettingen underveis, men Rema 1000 kommer ikke til å være den kjeden som initierer at prisen på smågodt reduseres ytterligere, skriver Rebecca Ophus i Rema 1000 i en mail til Nettavisen.

Ifjor ble smågodtprisene kuttet til 2,90 kroner pr hektogram.

Kommentarer til denne saken