Korps fra Balsfjord og Tromsø fikk mest penger i hele landet

PENGEUTDELING: Styreleder Eva Hirsti i TOF Janitsjaren sammen med Espen Opedal, norgessjef for Tryg Forsikring.

PENGEUTDELING: Styreleder Eva Hirsti i TOF Janitsjaren sammen med Espen Opedal, norgessjef for Tryg Forsikring.

Artikkelen er over 1 år gammel

Balsfjord Musikkorps og TOF Janitsjaren i Tromsø fikk tirsdag utdelt nesten 265.000 kroner fra forsikringsdirektør.

DEL

Fra 2016 har Tryg Forsikring og Norges Musikkorpsforbund hatt en avtale om at korpsmedlemmer kan kjøpe rabatterte forsikringer, der deler av rabatten blir tilbakebetalt til korpsene.

Til sammen deler Tryg ut over ti millioner kroner til norske musikkorps, og i 2018 var det Balsfjord Musikkorps og Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps som fikk aller mest av potten.

Korpsglad direktør

Direktør Espen Opedal og kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg hadde tirsdag tatt turen fra hovedkontoret i Bergen til Troms i ens ærend for å dele ut pengene.

– Vi spiller begge i korps og er veldig glad i korpsmusikk, og da er det ekstra gledelig å få komme hit og dele ut disse pengene, sier Opedal til Nordlys.

Først på kvelden delta han ut årets største beløp – 138.589 kroner – til Balsfjord Musikkorps.

Delt ut på øving

Deretter var det Tromsø Orkesterforenings Janitsjarkorps (TOF Janitsjaren), som består av rundt 60 amatørmusikere fra 17 til 80 år, som fikk årets nest største beløp – 126.162 kroner.

Pengene til TOF Janitsjaren ble symbolsk sett delt ut under korpsets øving i festsalen på Åsgård sykehus tirsdag kveld. Men pengene kom inn på konto allerede før nyttår.

– Jeg vet at disse pengene kommer godt med i en trang korpsøkonomi, sa Tryg-direktør Opedal da han delte ut pengene.

– Fin bursdagsgave

Og han for støtte av styrelederen i TOF Janitsjaren.

–  Vi fylte 95 år i 2018, så det ble en fin bursdagsgave. Da vi fikk pengene på konto, trodde vi først det var en feil, men det var det visst ikke. Dette gjør at likviditeten vår er blitt utrolig mye bedre. Nå kan vi senke skuldrene etter mange år med dårlig likviditet, sier Eva Hirsti.

– Det er ikke lett å finne dugnadsarbeid vi kan gjøre for å få inn penger til korpset, med hard konkurranse om midlene fra andre lag og foreninger. Det koster mye å drive et stort korps, så vi setter stor pris på disse pengene, legger korps-styrelederen til.

Rigget for utendørsspilling

Korpset har allerede investert pengene i en ny vibrafon.

– Også har vi brukt pengene på skalljakker til korpset, slik at vi kan spille utendørs i Tromsø-været, smiler Hirsti.

BALSFJORD: Daglig leder Christina Solheim Karstad i NMF Nord-Norge, Espen Opedal, norgessjef for Tryg Forsikring og styreleder
Rigmor Hamnvik i Balsfjord Musikkorps.

BALSFJORD: Daglig leder Christina Solheim Karstad i NMF Nord-Norge, Espen Opedal, norgessjef for Tryg Forsikring og styreleder Rigmor Hamnvik i Balsfjord Musikkorps.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken