Koronarelatert dødsfall i Moss knyttet til bryllupsfest

Av
DEL

Koronadødsfallet ved en omsorgsbolig i Moss settes i forbindelse med bryllupsfesten som knyttes til smittespredningen i kommunen.

Moss har også registrert to nye koronatilfeller med ukjent smittekilde. Begge er i hjemmeisolasjon.

– I går kveld, fredag 31. juli, mottok vi beskjed om at en person er død etter å ha vært smittet av koronaviruset, sier ordfører Hanne Tollerud.

– Dette er en utrolig trist nyhet å måtte meddele. Våre tanker går til de etterlatte, sier Tollerud til NTB.

Kan spores tilbake til bryllupsselskap

Den avdøde var en eldre person og beboer ved Rosnes omsorgsboliger. Vedkommende fikk påvist koronasmitte søndag 26. juli, skriver Moss kommune i en pressemelding.

Kommunikasjonsrådgiver Vibeke Weibell Eliassen bekrefter overfor NTB at smitten kan spores tilbake til bryllupsselskapet som er knyttet til utbruddet i Moss.

– Den avdøde er en del av smitteklyngen knyttet til selskapet, bekrefter Eliassen overfor NTB.

Den avdøde ble overført til Peer Gynt Helsehus for behandling etter å ha blitt alvorlig syk grunnet korona og døde fredag kveld. Pårørende er informert.

Sist gang det ble meldt om et koronarelatert dødsfall i Norge var 17. juli ved en behandlingsenhet for covid-19 i Oslo.

Flere korona-tilfeller utenfor smitteklyngene

I tillegg bekrefter ordføreren at de har fått påvist to nye smittetilfeller i kommunen. De to smittede er i familie, men tilfellene skal ikke være knyttet til de tre kjente smitteklyngene i kommunen.

– Vi jobber nå med å få kartlagt smittesporingen for disse to, bekrefter Eliassen.

Flere fra Moss har nylig vært passasjerer på Hurtigruten Roald Amundsen, som fredag bekreftet minst fem smittede om bord, deriblant fire ansatte.

– Det er fem personer fra Moss som er satt i karantene, men ingen av dem har fått påvist smitte ennå, sier kommunikasjonsrådgiveren.

(©NTB)

Artikkeltags