Korona-smitte i barnehage i Tromsø - avdeling stengt

Mandag ble et barn i Polarmåsen barnehage på Kvaløya smittet med korona-virus. Foto: Eskil Mehren

Mandag ble et barn i Polarmåsen barnehage på Kvaløya smittet med korona-virus. Foto: Eskil Mehren

Et barn i Norlandia Polarmåsen barnehage i Tromsø har blitt smittet av koronaviruset. Alle nærkontakter er kontaktet, formen til barnet er god.

DEL

Barnet er i familie med en person som fredag forrige uke testet positivt på covid-19, og har vært i karantene siden fredag ettermiddag. I alt er 13 barn og 5 ansatte i barnehagen i karantene.

- Det er naturligvis alvorlig når vi har smitte i en barnehage. Samtidig er dette en oversiktlig situasjon. Vi kjenner nærkontakter, og barnet har vært i karantene etter at det ble kjent at det var smitte i familien, sier kommuneoverlege Trond Brattland i Tromsø kommune i en pressemelding mandag kveld..

Brattland anbefaler likevel at foreldre av barn i Polarmåsen som ikke er nærkontakter, følger ekstra med de neste to ukene og får testet sine barn også dersom de utvikler helt milde symptomer.

Norlandia Polarmåsen barnehage eies av Norlandiagruppen. Daglig leder Kari-Anne Gimse sier at man nå har tatt alle forholdsregler knyttet til smitte.

- Også foreldre og ansatte som ikke er nærkontakter er informert via SMS og e-post. Vi har etablerte rutiner for å håndtere en situasjon som dette: Hele barnehagen vil holde stengt tirsdag, for å desinfiseres og vaskes ned, sier Gimse.

Foreldre som er urolig, oppfordres til å ta kontakt med barnehagen.

Artikkeltags