Nextjet melder selv om konkursen i en pressemelding onsdag, skriver E24.

Selskapet driver regionale flyvninger internt i Sverige, samt avganger til Norge, Finland og Sverige. Samtlige avganger etter klokken 13 onsdag er kansellerte - blant dem flyvningen fra Tromsø til den finske byen Oulu, som skulle gå klokken 14.05.

Også avgangen motsatt vei er kansellert.

- Dypt beklagelig

- Det er dypt beklagelig at styret har blitt tvunget til å ta denne beslutningen. Spesielt for våre passasjerer som rammes av dette og får vårt personal, våre leverandører og samarbeidspartnere, sier Magnus Ivarsson, administrerende direktør i Nextjet, skriver E24.

Daglig leder Robert Forsberg i Arctic Link AB er ordknapp når Nordlys ringer:

- Jeg konstaterer at Nextjet har begjært oppbud og at all trafikk er stengt fra klokken 13.00. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Forsberg, som henviser til eierne av Arctic Link AB, flyruten mellom Tromsø, Luleå og Oulo: Troms fylkeskommune, Nordbottens län, Nordbottens Handelskammare og Oulo by.

Prestbakmo: - Veldig synd

Ifølge fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, er det helt i det blå hva som skjer med flyruten inntil kontraktsperioden utløper i mars neste år.

- Det er kort periode, så det er ikke umiddelbart enkelt å se for seg at noen andre aktører plutselig har tilgjengelig fly og personell for å betjene denne ruten. Det er veldig synd. Utviklingen på belegget har vært positivt det siste året. Etter årsskiftet har det faktisk vært over 50 prosent, sier Prestbakmo til Nordlys.

Han fikk som alle andre beskjed om konkursen onsdag ettermiddag.

- Vi og de andre eierne må nå vurdere hvordan vi griper dette an fremover. Foreløpig er det for tidlig å si noe, sier fylkesråden.

Troms inn med 25 millioner

Troms fylkeskommune gikk i 2015 sammen med Norrbotten Län og Oulo kommune inn med 75 millioner kroner over en femårsperiode for å opprette selskapet Arctic AirLink.

Av dette har Troms fylkeskommune bidratt med 25 millioner gjennom RDA-midlene.

Ifølge Prestbakmo er står det fortsatt penger på konto som ikke er utbetalt til flyselskapet.

- Det er snakk om noen hundre tusen kroner, opplyser Prestbakmo.