Prinsesse Märtha Louise skal selge Bloksberg, sommerhytta på Hankøsundet utenfor Fredrikstad, melder Se og Hør.

Etter det ukebladet erfarer, vil ikke feriehuset bli solgt på det åpne markedet, og salget vil i stedet bli behandlet skånsomt av meglere.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få bekreftet nyheten fra prinsesse Märtha Louise eller hennes talsperson, Carina Cheele Carlsen. Overfor Se og Hør sier Carlsen at de ikke ønsker å kommentere saken.

Nettavisen har også vært i kontakt med assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen, som henviser til Carlsen for kommentar.

Familiehus

Sommerhuset, som har en tomt på tolv mål, har gått i arv i kongefamilien gjennom flere generasjoner. Det var Märtha Louises bestefar, kong Olav, som først kjøpte huset i 1947, og det gikk siden i arv til kong Harald.

I 2001 ble sommerhuset overført til prinsesse Märtha Louise som forskudd på arv, og prinsessen tilbrakte mye tid i huset sammen med sin tidligere ektemann, Ari Behn, og barna.

Da prinsessen tok over huset ble det vurdert til en markedspris på rundt 20 millioner kroner. Både hun og Ari har ved flere anledninger samlet venner til fest i sommerhuset, og det tidligere ekteparets mellomste datter, Leah Isadora, ble født der. Lokalet har også vært brukt til den mye omtalte «Engleskolen» som Märtha Louise og Elisabeth Nordeng driver.

Luksuseiendommer

Hankø er et populært ferieparadis for flere enn kongefamilien. Ferieøya er ikke mer enn fire kvadratkilometer stor, men luksuseiendommene ligger på rekke og rad.

Eiendommer har blitt solgt for opptil 70 millioner kroner, og da eiendommen «Kariodden» ble solgt i 2015, uttalte megleren at bare bryggene var verdt 25 millioner kroner.