Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skal få bygget flere nye idrettshaller

Artikkelen er over 5 år gammel

Aps Kristin Røymo følger opp Høyres flerbrukshall-lovnader. Idretten frykter tiden. – Vi kan ikke vente ti år på ny hall, da er jeg redd Tromsøhallen er stengt på grunn av tilstaden den er i da, sier Einar Sparboe Lysnes i Tromsø Håndballklubb.

Torsdag gikk Øyvind Hilmarsen (H) ut og lovet en ny idrettshall til rundt 200-300 millioner, så snart Tromsøbadet sto ferdig. Vel og merke med et premiss om at han og resten av byrådet skulle fortsette.

Per nå seiler det en rød vind gjennom Tromsø, og Arbeiderpartiet, sammen med Rødt og SV, ligger an til å få stå i spissen for de neste prosjektene Tromsø by skal ta for seg.

Sportslig leder i Tromsø Håndballklubb og styremedlem i Norges Håndballforbund Einar Sparboe Lysnes er svært spent på om et eventuelt nytt byråd kan følge opp løftet som sittende byråd har gitt.

– Jeg konstaterer at nåværende byråd har fulgt opp satsingen på Tromsøbadet, og vi må ha tiltro til at de står ved det løftet de har kommet med om en ny flerbrukshall. Spørsmålet er om Arbeiderpartiet kommer til å følge opp denne saken, sier Sparboe Lysnes.

– Vi kan ikke vente ti år - da er Tromsøhallen stengt på grunn av tilstanden!

Den dag i dag brukes Tromsøhallen til en rekke idretter, slik som basket, innebandy, volleyball og håndball. De ulike idrettene «slåss» om treningstider, og Lysnes er ikke nådig i sine beskrivelser av dagens tilstand.

– En ny hall har det vært ekstremt behov for de siste årene, og det bare øker og øker. Tromsøhallen er totalt nedslitt, og senest denne uken måtte vi frem med bøtte etter at det lekket vann fra taket, sier Sparboe Lysnes.

– Det går på både kapasitet og tilstand. Hver gang vi arrangere store arrangementer, er vi livredd for mildvær, da det kan renne fra taket. En ting er at det er helsefarlig å spille på våt bane, men det bør jo absolutt ikke være slik.

Sparboe Lysnes er skeptisk, og svært interessert i hva et eventuelt nytt byråd vil gjøre med saken.

– Vi kan ikke vente ti år, for da er jeg redd for at Tromsøhallen er steng på grunn av tilstanden den er i da, sier han.

Med valgdag på mandag, har han et aldri så lite spørsmål til de som tar turen til valglukene.

– Et budskap fra meg og andre i idretten, nå når det er på oppløpssida av valget bør være at de som er i tvil om hva de skal stemme, og er opptatt av idrettens vilkår, bør opplyses om hva sittende byråd tenker om dette. Vi må ha tro på at de følger opp løftet de har gitt. Jeg vil tro at mange er interessert i å vite hva det røde alternativet i denne saken er, og hvilke planer de har, sier Sparboe Lysnes.

– Byrådet valgte vekk idrettshall på Sommerlyst

Kristin Røymo (Ap) mener det er en tverrpolitisk enighet om at det skal satses på idretten fremover, og at Lysnes og resten av idretts-Tromsø ikke trenger å bekymre seg.

– Det kommer til å bli bygget en ny flerbrukshall. Vi skal gjøre det, og vi skal få bygget flere idrettshaller. Det er en samlet politisk enighet om dette. Først skal vi få ferdigstilt første trinn av Templarheimen, som er Tromsøbadet. En ny skistadion på Grønnåsen er vi også helt avhengig av å få bygget, sier hun.

Røymo har selv vært i styret til Tromsø Håndballklubb for ti år tilbake siden, og kjenner godt til forholdene.

– Vi har et voldsomt press på idrettshallene våre. Det som er trist er at vi ikke har fått bygd haller i denne perioden, sier hun, og erger seg over Sommerlyst-prosjektet.

– I forbindelse med Sommerlyst skole, kunne vi ha utnyttet muligheten og bygd en idrettshall, og vi kunne fått tippemidler til det. I stedet valgte byrådet en gymsal som gir en dårligere løsning på det kapasitetsproblemet vi har i dag.

Økonomi spiller også inn i bildet når det kommer til denne saken.

– Vi må sørge for at vi har økonomien i orden, i tillegg til å jobbe veldig aktivt opp mot statlige myndigheter for å få prioritert mer av tippemidlene til de store byene. Det store problemet i Tromsø er at det har vært mye prat de siste fire årene, og ingenting er enda blitt bygd, sier Røymo.

Øyvind Hilmarsen og Høyre uttalte torsdag at bygging av ny flerbrukshall kunne starte sent i 2017, elller tidlig 2018, med Høyre med byrådsmakta.

Nordlys har foreløpig ikke fått svar fra Røymo om Ap tidsperspektiv i forbindelse med bygging av ny flerbrukshall.

 

Kommentarer til denne saken