Her vil de åpne for boligbygging på legendarisk Tromsø-arena

VIL SELGE: Kommunestyregruppen til Høyre i Tromsø foreslår å omregulere Valhall stadion til boligformål og selge tomtene til utbyggere. Forslaget skal behandles i kommunestyret 17. februar.

VIL SELGE: Kommunestyregruppen til Høyre i Tromsø foreslår å omregulere Valhall stadion til boligformål og selge tomtene til utbyggere. Forslaget skal behandles i kommunestyret 17. februar. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Høyre vil gjøre om idrettsstadion på Valhall til boligtomter og selge dem. På den måten skal de finansiere nytt anlegg.

DEL

Som Tromsøs eneste friidrettsstadion, er Valhall på Tromsøya et kjent skue for de fleste.

Her har mang en skoleelev slitt seg gjennom både Cooper-testen og 60-meteren. TIL har spilt hjemmekamper og Tine-stafetten har gått av stabelen her. Stadionen har sågar huset en musikkfestival i Døgnvill gjennom mange år.

Men dersom Høyres kommunestyregruppe i Tromsø får det som de vil, kan det nå gå mot slutten. De ønsker å omregulere Valhall stadion til boligformål og deretter legge tomtene ut for salg.

Vil bygge på Templarheimen

Inntektene foreslår de å bruke til å finansiere ny, innendørs friidrettsarena på Templarheimen.

- Tomtesalg vil generere gode inntekter til Tromsø kommune. I tillegg til å finansiere ny arena, kan det i neste omgang brukes til å slette kommunal gjeld. Det handler om å bruke de midlene kommunen har. Vi prater hele tiden om at Tromsø har dårlig råd, men kommunen sitter på store verdier som kan realiseres, sier kommunestyrerepresentant Tormod Ingebrigtsen (H).

Ifølge Høyre har Valhall-arealet på 46.000 kvadratmeter potensialet til å realisere flere hundre boliger.

- Samtidig trenger vi hallkapasitet i Tromsø. I tillegg vil friidretten få et topp moderne anlegg, der Valhall kan brukes fire - kanskje fem - måneder i året. Jeg tror at dette vil gi et løft for all idrett i kommunen, sier Ingebrigtsen.

Begrensede arealer, stort behov

iTromsø har tidligere omtalt Valhall-utspillet fra Høyre, men Ingebrigtsen har nå fremmet et konkret forslag på vegne av partiet som interpellasjon til kommunestyremøtet 17. februar.

«Behovet for sentrumsnære boliger i Tromsø er stort, særlig dersom vi skal lykkes med å utvikle en moderne, effektiv og miljøvennlig by. Sentralt på Tromsøya er tilgangen på areal til slike boliger begrenset», heter det i forslaget.

Og videre:

«Derfor er det nødvendig å tenke nytt og finne nye løsninger for å legge til rette for positiv utvikling i Tromsø. Dagens friidrettsarena på Valhall har vært til glede for mange i en årrekke, men tilfredsstiller ikke friidrettens behov - særlig på vinterstid.»

Spent på debatten

Brage Larsen Sollund (Ap), byråd for oppvekst, utdanning og idrett i Tromsø, vil nødig ha noen mening om forslaget. Han ønsker likevel debatten velkommen, sier han.

- Det er nytt at det foreslås, men det er for så vidt ingen ny tanke. Jeg har hørt snakk om det i flere år i forskjellige sammenhenger. Nå er jeg egentlig ganske spent på debatten - først og fremst i friidretts- og idrettsmiljøet, sier Sollund.

- Men akkurat nå forholder jeg meg til at det ikke er regulert til boligformål. Det er gode argumenter for å gjøre det, men også gode argumenter for ikke å gjøre det. Dette er en arena som har lang tradisjon i Tromsø, legger han til.

Artikkeltags