Tromsø kommune i pluss: - Vi har fått ekstraordinære inntekter

I PLUSS: Tromsø kommune bruker fortsatt for mye penger, men resultatet er positivt.

I PLUSS: Tromsø kommune bruker fortsatt for mye penger, men resultatet er positivt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

- Vi har fortsatt en stram økonomi i kommunen, men vi ser lyset i tunnelen, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.

DEL

Tromsø kommune presenterte i dag årsresultatet for Tromsø kommune. Det er hyggelig lesning, sier administrasjonssjef Britt Steinveg.

Kommunen hadde i 2016 et regnskapsmessig resultat på 102,6 millioner kroner. Ved utgangen av året hadde kommunen 90 millioner kroner på disposisjonsfond.

Det kom fram på en pressekonferanse onsdag.

– Resultatet er gledelig, og skyldes at det har vært jobbet godt i hele organisasjonen. Vi er på rett vei med å få bedre kontroll på utgifter til daglig drift av de tjenester kommunen yter. I tillegg har vi fått ekstraordinære inntekter, som gir en positiv engangseffekt, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg i pressemeldingen.

Les også: Røymo i 2013: Varslet mistillit mot byråd etter sprekk på 30 mill. Røymo i 2016: Ber om mer tålmodighet etter sprekk på 100 mill.

Men forbruket er samtidig for høyt. Driftsmessig var det et overforbruk på 12,9 millioner kroner, viser årsresultatet. Samme tall var i 2015 på 45 millioner kroner.

- Vi har fortsatt en stram økonomi i kommunen, men vi ser lyset i tunnelen, sier administrasjonssjef Britt Elin Steinveg.

Nordlys oppdaterer saken.

Varsler lønnskutt for flere ansatte i Tromsø kommune: - Det dreier seg om betydelige beløp

Artikkeltags