I Aftenposten boltret friidrettens Svein-Arne Hansen seg fritt og rått: «OL vil sikkert bli veldig flott for Tromsø, men med all respekt, det bor ikke nok folk der til at resten av landet skal måtte lide».

Hansens «pine» er at et OL vil gi anlegg i nord, i en by som vokser og som er i konstant manko for haller. Barn og unge står i kø for å få trene i Tromsøs få og slitte idrettshaller.

Nå dyttes barn og unge i Oslo og andre byer fram som tapere om det blir OL i Tromsø! Aftenposten og andre motstandere av Tromsø ser sitt snitt til omkamp – og de har så altfor lett match om dagen.

Saklig sett er det ingen grunn til å låne øre til sommeridretten som syter. Tvert imot er det all grunn til å etterlyse solidaritet med hele landet. Å bruke 100 millioner mer i året i sju år, slik det kan ligge an til, er til å leve for alle.

Det er definitivt ingen nyhet at det må tippemidler til. Dette kom fram på Idrettstinget i Skien alt i fjor. De som trekker fram dette nå, gjør det kun for å skade Tromsø.

Og husk, da Lillehammer fikk OL ble det brukt tippemidler over fire år for å bygge anlegg. Hvem er i dag i stand til å peke på et eneste barn – et eneste sted i landet – som led skade av det?

At de som nå vil skyte ned OL i Tromsø kan boltre seg fritt, er ene og alene OL-toppenes ansvar.

Krisemøtet torsdag gir ikke ro i rekkene. Til det er for mye uklart. I dagens Nordlys sier Lasse Gimnes at både Bjørge Stensbøl og Roger Ingebrigtsen visste alt om at Rune Brynhildsen ble benyttet etter 23. oktober i fjor – stikk i strid med styrets uttalte vilje i et møte der både Stensbøl og Ingebrigtsen var til stede.

Stensbøl har forklart dette med en setning i redegjørelsen han ga til styreleder Petter Jansen og ordfører Arild Hausberg. De aksepterte forklaringen, men ga ham refs i offentlighet og, får vi tro, i løpet av møtene i Oslo.

Er det nok for styret? Jeg er ikke sikker. Flere i styret er irritert på Stensbøl fra før. Kommer det mer nå, er veien til mistillit kort.

Og Roger Ingebrigtsen? Hvis det Gimnes sier er sant, betyr det dobbelt trøbbel for ham. Som ansatt direktør i Tromsø 2018 AS må han svare for Stensbøl. Holdt han sin sjef orientert om bruken av rådgiveren styret hadde lagt ned et tydelig forbud mot å bruke?

Som medlem av formannskapet må han forklare ordføreren og sine kolleger hva som skjedde i møtet på mandag. Da visste han – igjen hvis Gimnes har rett – at ordfører Hausberg forledet formannskapet i sin redegjørelse. Han satt taus.

OL-ledelsen går inn i helga som en flokk lamme ender. Gribbene kan rolig sirkle over Kirkegata 2, vel vitende om at byttene sitter fast i gjørma – med brukne vinger.

Hvem kan redde dem, og gi OL en restart som skremmer gribbene?

Ha en god helg!