Tre militære kjøretøyer i trafikkulykke - en bil stoppet nede på elveisen

ELVEBREDDEN: Det ene militære kjøretøyet havnet helt nede ved den islagte Målselva. Det er store materielle skader på ulykkesstedet. Foto: Stein Wilhelmsen

ELVEBREDDEN: Det ene militære kjøretøyet havnet helt nede ved den islagte Målselva. Det er store materielle skader på ulykkesstedet. Foto: Stein Wilhelmsen Foto:

Av , , og
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Få tilgang Nordlys+ Bestill her!

Tre militære lastebiler har vært involvert i en kraftig kollisjon på fylkesvei 87, ikke så langt fra Øverbygd kirke. En person som satt fastklemt er nå frigjort, og en annen har mindre skader.

Nordlys sin reporter på stedet, Stein Wilhelmsen, sier at det har vært en svært kraftig smell og at de materielle skadene er store.

Ragnar Schjølset, politiets innsatsleder på stedet, sier at hendelsesforløpet fortsatt er uklart.

- Det er tre militære kjøretøy som er involvert i ulykken. Vi fikk en dramatisk melding om at det ene kjøretøyet muligens hadde gått gjennom isen. Det visste seg heldigvis at det ikke var korrekt.  Det har kjørt av veien og ligger godt nede i skråninga. Så står det to Scania lastebiler på veien, sier Schjølset.

Han  forteller at to personer er skadet. Da Nordlys snakket med ham klokka 14.45, ventet de på helikoptertransport for en skadet person. Den personen satt fastklemt i vraket på den ene lastebilen som står i veibanen.

- En annen person har mindre skader  i en skulder, sier Schjølset.

Hvorvidt det har vært en møte-ulykke er forsatt uvisst.

- Vi etterforsker saken nå. Det er store materielle skader og veien blir stengt en stund. Det er omkjøringa via Alapmoen, sier Schjølset.

Hvor mange personer som har vært involvert i ulykken, er fortsatt ukjent. Det er ikke personell-kjøretøyer som har vært involvert i ulykken. Schjølset anslår to-tre personer i hver bil.

- Jeg kan bekrefte at det våre kjøretøy som er involvert. Men jeg kan ikke bekrefte noe om omfang og antall personer, sier oberstløytnant Aleksander Jankov, talsmann i Hæren.

- Er dette personell som er med i øvelse REIN 1?

- Det går jeg ut ifra, sier Jankov.

Øvelse Rein 1 avsluttes 12. februar, men vil i dagene frem til da gi stor militær trafikk i Indre Troms.

Saken oppdateres.

Artikkeltags