Tollen på Bjørnfjell stoppet torsdag en utenlandsk bil og fikk fullklaff. Bilen rommet - ved sidene av personene i bilen - 250 kilo kobber, flere kamera, fiskestenger og større mengder med barberblad!

Kontorsjef ved Narvik Bjørnfjell Tollsted, Rolf Eivind Berget sier at den litauiske varebilen ble stoppet natt til torsdag..

- Vi har ikke full oversikt over den eksakte mengden, det er noe vi holder på med nå, men det er i alle fall 250 kilo kobber, toalettsaker og mye annet, sier Berget.

Kunne ikke redegjøre

Blant annet flere kamera og annet utstyr ser ut til å ha stått på handlelista til de tre mennene i bilen.

Det var bare et problem:

- De kunne ikke fremvise kvitteringer for noe av dette, forståelig nok. De kunne ikke gjøre rede for opphavet for varene og vi har all grunn til å tro at dette stammer fra tyverier. V har beslaglagt varene, og er i ferd med å ferdigstille rapporten som vi skal overlevere til politiet.

Han kaller kjøretøyet de tre kjørte som en "klassisk lukket varebil".

Første kobberbeslag

- Jeg tror faktisk det er første gang vi beslaglegger kobber på Bjørnfjell, men vi har jo fått med oss at dette er landsomfattende problem at bander stjeler kobber.

Ifølge Midtre Hålogaland politidistrikt har personene blant annet oppholdt seg i Sortland/Vesterålens-rområdet, de er nå anmeldt etter tolloven.

- Sannsynligvis er alt stjålet, sier operasjonsleder Grete Birkeland til Nordlys.

Men hun sier samtidig at de ikke har mottatt anmeldelser fra området om tyverier.

- Det er derfor vi nå går ut med dette og håper at folk tar kontakt med oss.

- Den ene har tatt på seg ansvaret, sier Birkeland.

Tidligere på kvelden onsdag ble for øvrig et polsk reisefølge stoppet på Bjørnfjell med 145 kilo fisk, som ble beslaglagt.

- Den ene tok på seg skylda og vedkommende ble presentert med et forelegg på 8000 kroner fra politiet, forteller Berget.