Geir Arne blir nedringt av folk som vil har gratis kjøtt: - Det blir for mye

DELER UT: Geir Arne Nordstrand, prosjektleder ved Matsentralen, er den som skal få ut kjøttet i Tromsø. Han ønsker nå at folk sender ham SMS etter at telefonen har ringt konstant fredag. Foto: Privat/Tom Medby

DELER UT: Geir Arne Nordstrand, prosjektleder ved Matsentralen, er den som skal få ut kjøttet i Tromsø. Han ønsker nå at folk sender ham SMS etter at telefonen har ringt konstant fredag. Foto: Privat/Tom Medby

Artikkelen er over 3 år gammel

Tilbudet om gratis hvalkjøtt har skapt stor interesse i Tromsø. Nå ber Geir Arne Nordstrand, prosjektleder ved Matsentralen, folk om å sende ham sms. Det har blitt for mange telefoner.

DEL

Torsdag kveld publiserte Nordlys en sak om Bjørn Martin Eklo fra Trondheim som vil gi bort 60 tonn med hvalkjøtt.

Eklo vil sende noe av kjøttet oppover til Tromsø, og vil ikke ha en krone for det.

Eklos kontaktperson i Tromsø er Geir Arne Nordstrand, prosjektleder ved Matsentralen. Det er han som tar i mot bestillingene i Tromsø og har ansvar for at kjøttet kommer ut til folk.

Bare minutter etter at saken om gratis hvalkjøtt ble lagt ut på Nordlys sin nettside i 22-tiden torsdag, begynte telefonen til Nordstrand å lage lyd.

- Siden da har det ikke vært stille. Telefonen bare ringer og ringer, sier Nordstrand.

Send sms

Han forteller at han var i et møte med noen som ville gi overskudds-mat til Matsentralen. Møtet varte bare i noen minutter, men på den tiden hadde han fått 21 ubesvarte anrop og en rekke meldinger.

- Det er tydelig at folk i Tromsø er interessert i hvalkjøtt, men jeg må nesten oppfordre folk til å sende SMS der de skriver hvem de representerer og hvor mye de skal ha. Det blir for mye. Jeg klarer ikke ta alle telefonene, så folk må sende melding i stedet.

Han understreker at de i første omgang vil prioritere humanitære virksomheter og trengende.

- Så får vi se hvor mye bestillinger som kommer inn.

Til trengende

Bjørn Martin Eklo, som er den som sitter på hvalkjøttet, forteller at også han har fått mange telefoner fra Tromsø, på tross av at det er Geir Arne Nordstrand som skal kontaktes.

- Det har vært alle mulig folk som har ringt. Vi har også hatt en del barnehager som har tatt kontakt.

Også han vil minne folk på at kjøttet er tiltenkt de som trenger det, og ikke som søndagsmiddag for familier med god økonomi.

Best før

Det er Myklebust Hvalprodukter på Sunnmøre som gir bort kjøttet.

– Dette er kjøtt med en best før-dato som ikke er så veldig langt unna. Den nye sesongen begynner i mai, og da synes vi det er fornuftig å gi bort dette kjøttet direkte til konsumentene, sier Ole Mindor Myklebust, daglig leder i selskapet til Avisa Nordland.

Han forteller at om kjøttet havner i butikken, kan det bli liggende til over best-før-datoen. Samtidig forsikrer han at kjøttet kan spises også etter den datoen, som er i juni-juli.

– Det er vakuumpakket og holder seg veldig lenge.

Hentesentral

Akkurat hvordan maten blir delt ut, er ikke helt bestemt enda. Nordstrand tror at en hentesentral er det mest sannsynlige, men dette vil de finne ut av etter hvert.

- Det kommer jo til å ta litt tid å få inn bestillingene og få sendt maten opp, så vi skal finne en løsning.

Man kan sende sms til Nordstrand om hvem man representerer og hvor mye kjøtt man vil ha på telefon 952 16 182.

Artikkeltags