Arnt-Gøran Hartvig, Kurt Figenschau, Ola Kogstad og Svein Erik Johansen fra Tromsø sa de skulle gjøre det - og gjorde det.

Fredag var de fire fremme i Monte Carlo, etter en 4500 kilometer lang biltur fra Nordens Paris  hvor de ikke har brukt en dråpe drivstoff - bare batterikraft.

- En drøm

De fire kjørte i to Tesla-er fra Tromsø søndag kveld og kom fredag frem til Monte Carlo. Turen har ikke vært mulig å gjennomføre før med el-bil, men etter at det kom Tesla-lader på Setermoen i Troms er det gjennomførbart.

- Du, det har gått helt upåklagelig, helt fantastisk. Det er som en drøm. Vi har ikke brukt en dråpe drivstoff, bare superchargerne til Tesla, forteller Figenschau.

Det laveste nivået de hadde igjen på batteriet var en avstand på 19 kilometer før batteriet var flatt.

Han anslår at de har ladet bilene 20-25 ganger i løpet av turen, som først gikk gjennom Norge, hvor de blant annet  stoppet på Rudskogen Motorsenter hvor de fikk testet bilene på bane. Et stopp på den legendariske Nürburgring-banen i Tyskland var også lagt inn.

Ikke gjort før

- Hvis man tar bort de to stoppene, brukte vi fire dager på turen. Det har vært et eventyr og en ganske syk opplevelse å ikke bruke en krone på drivstoff. Vi har prøvd å sjekke, men kan ikke se at noen har gjort dette før oss, sier Figenschau.

Han sier at det fortsatt er utfordrende, men fullt mulig i alle fall nå å få dette til gjennom  Norge og Sverige.

- Men når man kommer ned til sentral-Europa er det veldig godt utbygd med ladestasjoner. Vi ønsket å bevise at det var mulig å kjøre gjennom Norge.

De sa det ikke var mulig

- Hva sa folk til dere når dere fortalte om ideen?

- De sa at det ikke var mulig, at det ikke var utbygd godt nok. men Arnt-Gøran sa "jo, det skal være mulig". Det handler bare om å planlegge det godt. Og det har vi gjort og vi er veldig stolte av det. Dette er en milepæl for batteribilene.

Nå skal de kose seg i Monaco i helga. Blant annet skal de teste banen til det elektriske Formel-E-løpet som går i Monaco i helga.