Gå til sidens hovedinnhold

Slik lever Sandra med allergien: – Det suger

Artikkelen er over 5 år gammel

I sitt siste blogginnlegg, skriver den nordnorske popstjerna Sandra Lyng Haugen om livet med det hun tror er glutenallergi eller Cøliaki.

Her skriver Lyng Haugen at hun elsker, mat men at det kan være svært utfordrende å finne noe hun tåler når hun er på farta.

– Når det er lunsjtid er jeg som regel på farta, men det å finne noe kjapp glutenfri mat er veldig vanskelig. Du finner aldri glutenfrie baguetter, eller boller lett tilgjengelig, skriver hun.

Samtidig skriver hun at det verste med å ha glutenallergi, er å gå ut og spise på restauranter, eller at hun alltid må forhåndsbestille mat.

– Det verste med å være allergisk er kanskje det å gå på restauranter, eller jeg som må forhåndsbestille mat noen ganger da jeg har opptredener og lignende. Det å forhøre menneskene jeg bestiller av, er pinlig synes jeg. I allefall nå til dags da gluten liksom er blitt «trendy» å holde seg unna.

Ikke gå glipp av noe! Få tilgang til Nordlys+ her!

Veldig ofte må hun takke nei når hun blir tilbudt noe å spise.

– Det er ikke synd på meg, skulle bare så gjerne ønske at vi kunne ha bredere utvalg her i Norge. At prisene på glutenfri mat kunne bli satt ned, slik at vi også har råd til ett normalt kosthold. Staten deler ut noe penger hver måned til mennesker med påvist cøliaki, men ikke mye med tanke på hvor dyrt det er med spesialtilpasset mat.

Da Sandra fikk mistanke om at hun kunne ha glutenallergi, gikk hun til legen for å få svar. Svaret var nedslående for den nordnorske artisten.

– Etter jeg tok en blodprøve hos legen min og han sa jeg ikke hadde det så ble jeg litt frustrert rett og slett. Han sa at jeg måtte spise gluten i to uker i strekk for å så få en slange nedover halsen som kan påvise hva tarmene mine ikke tåler. Det vil si at jeg i to uker i strekk skal kaste opp, gå med gravidmage, være slapp, ha feber og ingen energi for så å bare kanskje bli påvist min allergi.

Her kan du lese hele blogginnlegget til Sandra Lyng Haugen.

Kommentarer til denne saken