Kirkevergen i Tromsø, Nils Harald Opsahl, delte onsdag kveld en noe spesiell skjermdump på sin egen facebook-profil.

Den besto av et kommentarfelt, der en person har skrevet "Bank livskiten ut av Kirkevergen i Tromsø", etter at det ble lagt ut bilde av den nye asfalteringen foran kirkeparken, som vedkommende tydelig ikke var fornøyd med.

Renoveringen av Domkirkeparken i Tromsø går i disse dager mot slutten, og mange har reagert på utformingen. Oppfordringen til å banke Opsahl ble publisert i kommentarfeltet til et innlegg skrevet av Jos Kögeler, leder i fortidsminneforeningen i Troms. I innlegget kritiserte Kögeler beslutningen om å legge asfalt foran domkirka.

Kommentaren er slettet.

Drepende godt innlegg

Opsahl sier at kommentaren ikke går inn på han, og synes det er utidig at noen mener det er på sin plass å banke livskiten ut av kirkevergen. Spesielt når han ikke har hatt noe med oppussingen av kirkeparken å gjøre.

- Det finnes mange nettroll, og de fleste uttaler seg uten å ha peiling på hva de sier. Dette er et eksempel på det, sier Opsahl.

Opsahl svarte følgende i samme kommentarfelt: «Noterer meg at ønsker livskiten ut av meg. Seriøst sagt og et drepende godt innlegg i debatten. Spesielt når jeg ikke har hatt noe med den å gjøre».

- Når det er nettroll, vil jeg forsterke det. Ikke ved å begynne en diskusjon, men jeg synes det er greit at allmennheten får vite at folk holder på sånn, forklarer Opsahl.

Han blir ikke overrasket over slike kommentarer, da han lenge har vært i det offentlige søkelyset i Tromsø. Han sier at det alltid vil være folk som mener han er en dust.

- Så får man ta dustene med et smil og være fornøyd med de som mener noe annet, sier Opsahl.

Snart legger de siste hånd på den nye Domkirkeparken: - Vil bli fantastisk 

Vanlig måte å uttrykke seg på

Vedkommende som skrev kommentaren om å banke kirkevergen, sier til Nordlys at det bare var en enkel kommentar, og at det er en vanlig måte å uttrykke seg på.

- Jeg mente det på ordentlig. Men det er bare et begrep, ikke at du skal gå fysisk til angrep på personen. Det handler om at hvis folk har gjort noe som ikke er greit, så er det å si ifra om at «fy søren for en peis du e».

Så du mente ikke bokstavelig at noen burde banke livskiten ut av kirkevergen?

- Det er en måte å uttrykke noe til folk på når de har gjort noe dårlig som fortjener kritikk. Jeg vet ikke hvem kirkevergen er en gang, jeg trodde det var et kvinnfolk.