Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen skal strikke for harde livet: - Jeg regner med noen rare blikk

Artikkelen er over 3 år gammel

Bymisjonen vil doble antallet skjerf som kommer inn på strikkedugnaden for et varmere samfunn. Da må også menn strikke til.

- Det er lov å bomme på noen masker!

Fem lattermilde og smånervøse karer griper fatt i hver sine sett med strikkepinner som om det skulle være kniv og gaffel. Ulltråden kan kanskje minne om spaghetti, men denne oppskriften handler ikke om mat.

- Det følger oppskrift med. Skjerfet skal bli 150 cm langt og 20 cm bredt.

Oransje skjerf

Christian Justad Tønsvoll gjør alt for å overbevise gjengen om at dette er grei skuring. Han er nemlig aksjonsleder for årets strikkedugnad i regi av Kirkens Bymisjon i Tromsø.

Dugnaden skjer i forbindelse med juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Ved hjelp av oransje skjerf vil Kirkens Bymisjon bidra til et varmere samfunn.

- Skjerfene er symbol på varme, inkludering og nestekjærlighet overfor dem som ikke har det så bra, sier Tønsvoll.

Derfor handler det nå om å få folk til å strikke skjerfene som så kan doneres til Kirkens Bymisjon. Deretter skal skjerfene gis videre til dem som trenger litt varme.

Doble antallet

1. november vil Kirkens Bymisjon ta med seg alle skjerfene ut i byen. De skal havne rundt halsen på Kong Olav, Roald Amundsen og andre frosne sjeler på sokkel i bybildet.

Noen vil knytes rundt trestammer, festes til skilt eller danderes på andre lett synlige objekter. Går man forbi et slikt skjerf og føler at man har behov for det, kan man tulle skjerfet rundt egen hals.

- I fjor fikk vi inn rundt 200 slike skjerf. Vi håper på det dobbelte i år, sier Tønsvoll.

Ville bidra

Med en slik måsetting er det viktig at alle gode krefter settes inn. Derfor fant også mannfolkene ut at de ville bidra. Manglende strikkekunnskaper er ingen hindring, for fredag stilte de opp til sitt første strikkekurs hos nettopp Kirkens Bymisjon.

 

-  Jeg regner med noen rare blikk, men det er for en god sak, smiler Reidar Stenersen.

- Hva er den største utfordringa med strikking?

- Nei, det er vel at man kanskje ikke blir tatt helt seriøst. Menn er jo ikke akkurat kjent for å sitte med garnnøster og slikt, flirer gjengen.

Utfordrer TIL og TUIL

Men de setter seg nå klare mål om å få ferdig skjerfene i god tid. Det optimale ville være om man klarte å kombinere strikkinga med for eksempel besøk på fotballpub. Strikkelærer Christian understreker at dette skjerfet ikke skal være blant de vanskeligste plaggene å få til.

- Nivået er ikke kjempehøyt. Men selv satt jeg jo lenge å knota med en halv cm da jeg skulle lære dette her.

Oppfordringa går nå ut til alle andre om også å ta opp strikkepinnene.

- Kanskje vi skulle utfordre TIL og TUIL på hvem som klarer å levere flest skjerf, sier Håvard Robertsen.

Kommentarer til denne saken