Synes du det er kaldt i dag? Feil! I dag er årets varmeste dag

GOD START PÅ DAGEN: Kristina Junttila kom susende på sykkelen til Tromsø sentrum onsdag morgen. Hun fikk oransje skjerf av Jenny Sjånes Johansen og Anne Merethe Fagerli fra Kirkens Bymisjon.

GOD START PÅ DAGEN: Kristina Junttila kom susende på sykkelen til Tromsø sentrum onsdag morgen. Hun fikk oransje skjerf av Jenny Sjånes Johansen og Anne Merethe Fagerli fra Kirkens Bymisjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

360 knalloransje skjerf. Målet er litt mer varme.

DEL

- Vil du ha et skjef?

- Ja, gjerne, svarer Kristina Juntilla og serverer et strålende smil mens Anne Merethe Fagerli legger et knall oransje skjerf rundt halsen hennes.

Gradestokken krymper seg i et kaldt november-Tromsø, men likevel, denne dagen, 1. november,  skal det være ekstra varmt.

For tredje år på rad går aksjonen «Gled noen som gruer seg til jul» av stabelen. I løpet av dagen skal folk og lyktestolper og trær kles opp i oransje skjerf.

Skjerfene symboliserer solidaritet og fellesskap og er starten på julekampanjen.

Kristina har hørt om aksjonen. At Kirkens Bymisjon ved hjelp av oransje skjerf vil bidra til et varmere samfunn, samt minne oss alle på at det langt fra er alle som gleder seg til jul.

FIN DAG PÅ JOBBEN: Jenny og Anne Merethe gleder seg til å varme folk gjennom onsdagen. Musikkpaviljongen i Rådhusparken har de allerede dekorert med strikkeskjerf i bymisjonens egen farge: oransje.

FIN DAG PÅ JOBBEN: Jenny og Anne Merethe gleder seg til å varme folk gjennom onsdagen. Musikkpaviljongen i Rådhusparken har de allerede dekorert med strikkeskjerf i bymisjonens egen farge: oransje. Foto:

Fornøyd med den varme morgengaven, forsvinner hun inn på Rådhuset. Tilbake står Jenny Sjånes Johansen og Anne Merethe Fagerlig og smiler med store bæreposer.

I dem ligger noen av de over 360 skjerfene som har kommet til bymisjonen de siste ukene. Fra Billefjord i Finnmark, fra Arnøy i Nord-Troms. Fra unge, gamle, kvinner og menn.

-  Til sammen skal 15.000 skjerf deles ut i landet.

- Blir samfunnet varmere av at dere gjør dette?

- Vi tror det. Det er en oppmerksomhetsaksjon. Det er veldig mange som gruer seg til høytiden. Vi har allerede fått flere telefoner fra folk som vil forsikre seg om at det blir et fellesarrangement på julaften og som vil høre åpningstidene for jula på Kirkens Bymisjon, sier Sjånes Johansen.

Selv skal hun være vertinne på julearrangementet i bymisjonens lokaler. For andre året.

- Jeg gleder meg veldig til det, stråler hun.

Artikkeltags