Ble spurt om å smugle mennesker

Storskog grensestasjon

Storskog grensestasjon Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kvinne fra Kirkenes tilbudt penger av russisk grensevakt for å ta med to menn til Norge i bilen sin.

DEL

Det var Sør-Varanger Avis som først skrev om Karina Nærum fra Kirkenes og hennes opplevelser på grensa i forbindelse med et besøk i Russland. Til Dagbladet forteller Nærum at hun ble stoppet i passkontrollen som vanlig, men at det sammen med de russiske grensevaktene også sto to sivile menn med ikke-russisk utseende.  Den ene vakten skal ha gnidd fingertuppene sammen og henvendt seg til Nærum på russisk, mens de sivile sto og flakket med blikket.

- Jeg snakker ikke russisk, men jeg spurte på engelsk om de ville at jeg skulle ta med meg de to mennene for penger. Det bekreftet de, men jeg sa nei. Så viste jeg bare passet mitt og kjørte videre, sier Nærum til Dagbladet.

Kjent problem

Da hun kom til den norske tollen informerte hun om hendelsen.

- De som var på jobb der sa det var bra jeg ikke takket ja til tilbudet. De fortalte at dette er noe som skjer iblant, sier Nærum.

Stasjonssjef Hans Møllebakken i politiet i Kirkenes sier til Sør-Varanger Avis at det var riktig av Nærum å si nei.

- Vi har hatt kontakt med våre russiske kolleger tidligere, og vi har snakket om at mange forsøker å komme seg til Norge gjennom Russland, sier Møllebakken til avisa.

Dette vil også bli tatt opp på nytt. Møllebakken advarer mot å gi skyss til personer uten gyldige reisedokumenter, og sier at dette kan føre til fengselsstraff.

Artikkeltags