Gunn Tove ble på gråten da hun kom tilbake til morens grav

– Jeg syns det er direkte frekt, sier Gunn Tove Dagsvold (37). Foto: Elisabeth Nordin, iFinnmark

– Jeg syns det er direkte frekt, sier Gunn Tove Dagsvold (37). Foto: Elisabeth Nordin, iFinnmark

Artikkelen er over 5 år gammel

Gunn Tove Dagsvold (37) var fortsatt i dyp sorg da en personlig hilsen på graven til moren hennes ble stjålet.

DEL

Dagsvold måtte takle en av de vanskeligste hendelsene man kan møte i livet, det å begrave foreldrene sine. Hun er opprinnelig fra Rypefjord, men jobber og bor i Tromsø.

10. juni begravde hun sin mor, før hun måtte tilbake til Tromsø på jobb. Da Dagsvold kom tilbake til Hammerfest for å sjekke og stelle på graven, hadde noen allerede stjålet hilsningen, skriver iFinnmark.

– Jeg syns det er direkte frekt. Å komme tilbake til dette, jeg ble så fornærmet, spesielt når man er i sorg. Jeg er så skuffet, og veldig sint og lei meg. Da jeg så det, var jeg så sint at jeg var på gråten, sier Dagsvold.

«Verdens beste mamma»

Dagsvold beskriver objektet som ble stjålet som en liten pyntestein med tekst å. Den har ikke økonomisk verdi, men stor personlig verdi for henne.

– Det er bare så utrolig. Jeg er så skuffet at folk fra Hammerfest kunne tenke å stjele fra en grav. Min hjemplass, altså. Moren min døde for to måneder siden, det er ganske sårt, og så tar noen min personlige hilsen til henne. De har ingen rett til det, den var ment til mamma.

- Det handler ingenting om hva det koster. Det er min personlige hilsen til bare henne det dreier seg om. Det er rart, de tok ikke det som kostet mest, men en mindre stein der det sto min personlige tekst med «verdens beste mamma.» Du synker ned på et veldig lavt nivå når du gjør noe sånt. Jeg har ikke ord, sier Dagsvold.

– Ikke greit

Dagsvold brukte sosiale medier for å uttrykke sin smerte.

– Jeg skrev på Facebook for å si til folk at dette er ikke greit. Folk svarte meg og sier at dette er antakeligvis ganske vanlig. Det er ikke vanlig, i hvert fall ikke i mitt hode. De beskriver småbarn som har stjålet fra kirkegårder og gravsteiner i fjor. Jeg har ikke peiling hvem det kunne ha vært, om det er barn eller om det er voksne, men uansett er det ikke noe unnskyldning for dette. Dette er noe foreldrene bør lære bort til ungene sine, at dette ikke er greit, forteller Dagsvold.

Kirkeverge og daglig leder for Hammerfest menighet Svein Martin Sivertsen har ikke merket noe økning i stjålne gravdekorasjoner.

– Jul og sommer er høy sesonger for pynting av gravstein, og hammerfestingene har vært bestandig flink til å pynte igjennom årene, men jeg har ikke merket noen økning i gravsteinsraning, sier Sivertsen.

Artikkeltags