Utenfor døren til Ole Mahtte Eira Tellefsen i Myengveien, synger Liza Stokke for full hals, men figurene i Disney-filmen "Frost" danser over lerretet. Det består utelukkende av snøblokker, som Ole og broren har brukt halve natten å å skjære ut.

- Vi bygde den vel ferdig rundt klokken 01.30 i natt. Så sto vi opp i dag, og slasket på litt sørpe, før vi polerte den glatt og fin, sier Tellefsen.

Rundt lerret har han gravd ut sitteplasser til liten og stor, og når Nordlys kommer, er kinoen nesten fullsatt.

Måtte bli "Frost"

- Det måtte jo bli "Frost" siden det er så kaldt ute, og vi skulle se den utendørs, sier "kinosjefen" selv.

- Hvor mange har du plass til?

- I fhold til brannforsikriftene mener du? Hehe, jeg er ikke sikker. Kanskje noen og tredve. Her har vi ikke inngangsbilletter, så det kommer an på hvor tett folk sitter, sier han.

Selv har han og datteren Save Maja Sara på to og et halvt år, nettopp oppdaget det som er i ferd med å bli en klassiker fra Disney.

- De eldre ungene begynner kanskje å bli litt lei den, men vi har ikke kommer så langt. Vi har sett den både på engelsk, norsk og dansk. Vi voksne ser den helst på engelsk, men for at ungene skal bli sittende, kjører vi den på norsk i dag, sier han.

Trådløst nett

Å lage kino i hagen er langt i fra så vanskelig som man skulle tro. Hjemmekino, Netflix, prosjektor og godt med snø, er alt som skal til.

- Så bruker vi det trådløse nettverket fra huset. Det begrenser litt hvor langt unna man kan være, men ingen har filmen på DVD lengre, så da ble det løsningen, sier Tellefsen.

Han benyttet anledningen til å invitere små og store etter en en barnebursda i går, og i løpet av ettermiddagenm har kinoen blitt nabolagets nye samlingspunkt. Blant de som tok turen var Kai Erik Brattli og datteren Erika Brattli Sandnes, som bor rett over gata.

- Det han har fått til er kjempeflott, og artig for ungene. Frost er yndlingsfilmen hennes, så da var det bare å gå rett over gata og sette seg ned, sier Brattli.