Nordreisa-jenta Kristin Vollstad er klar for EM i kickboksing i Hellas i november. Uttaket har blitt bekreftet av Norges Kickboksingforbund.

– Det lå i kortene etter at jeg vant Nordisk tidligere i høst, men det er deilig å få det bekreftet. Jeg var litt syk etter Nordisk, men er i gang med trening igjen og har trent målrettet mot EM nå, sier Kristin Vollstad til Nordlys.

Vollstad har gått opp en vektklasse av hensyn til sin egen helse og kjemper nå i -56 kilo-klassen.

Det spesielle for Nord-Norge er at det er to nordnorske jenter som kniver om uttaket i den klassen. Kun en utøver får sjansen, på grunn av internasjonale regler.

Øverbygd-jenta Marielle Kongsvold ble nummer tre i Nordisk, slått av Vollstad. Dermed rammer Nordreisa-jentas klasseendring Kongsvold.

– Det er ikke optimalt, det er ikke det. Men hvis Kristin har problemer med å holde vekta i den andre klassen, så blir det sånn. Det blir tøffere konkurranse for min del, sier Kongsvold.

Pushes av konkurranse

Kristin Vollstad har ikke lagt mye energi i den nordnorske rivaliseringen.

– Jeg har ikke tenkt så mye på akkurat det. Det er bra at det er tøff konkurranse i Norge, jo bedre den er, jo bedre forberedt er du når du skal ut og konkurrere i utlandet. Jeg liker det, og du må bare pushe deg enda mer, sier Vollstad.

Hun håper å markere seg kraftig i EM.

– Jeg slo regjerende verdensmester i denne klassen i vår. Jeg håper å bli europamester nå, sier Kristin Vollstad.

Tilbake etter operasjon

Marielle Kongsvold har akkurat kommet tilbake etter operasjon for prolaps i nakken for halvannet år siden.

– EM var sånn sett bonus, men det hadde vært topp å kommet seg dit. Jeg kjenner jeg er litt ambivalent til det. Nakken er ikke hundre prosent ennå, legene mener jeg ikke bør drive kickboksing, men det er blitt en livsstil og det er vanskelig å la være, sier Kongsvold, som føler at skaden gjør henne litt mer passiv i ringen.

– Det er fordeler og ulemper med det. Men jeg vil drive med kickboksing til jeg når målet jeg satte meg for mange år siden, og det er å bli verdensmester, sier Marielle Kongsvold.