Tromsø Storm har måttet ta grep etter at deres amerikanske pointguard Keon Lawrence (27) ble bøtelagt for å ha vært på byen natten før hjemmekampen mot Frøya.

Denne saken omtalte iTromsø først.

Lawrence har innrømmet til klubben at han var ute sent og drakk øl, selv om han har hevdet at han ikke var full. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med et bursdagsarrangement for lagets administrator og assistenttrener Eystein Sundsvold-Waarieh.

– Kaster dem ut hvis det brytes

Trener Kenneth Webb mener at klubben er ferdig med den saken, men understreker at det følges tett opp helt til sluttspillhelga er ferdig om drøye to uker.

– Vi har hatt noen regler, men vi har måttet stramme grepet litt nå. Én ting er at vi har en regel om ingen alkohol i ukene som kommer, og vi har også innført et portforbud for spillerne, sier amerikaneren.

– Det innebærer at de må være hjemme ved midnatt daglig, legger han til.

– Hvordan vil dere håndheve et sånt portforbud?

– Jeg skal håndheve det på min måte. Jeg skal ikke følge etter dem, men kanskje kommer jeg på noen stikkprøvebesøk, eller ringer av og til. Vi har også vært litt i kontakt med noen av stedene der de frekventerer, og det kan hende de tar kontakt med oss.

Skulle reglene brytes inn mot sluttspillet, får spillerne med en morsk Webb å ha med å gjøre.

– Det er en nulltoleranse nå. Vi kaster dem ut hvis dette brytes, og da spiller det ingen rolle hva du heter. Etterlever de ikke dette, får de heller ikke håpe at noen ringer meg og lurer på deres videre karriere, sier Storm-treneren.

Drømmer om tallet 18

Han tror og håper uansett at man ikke vil havne i en slik situasjon.

– Vi må stole på dem, og at fokus er på rett plass. Jeg tror ikke det blir noe problem. De vil også at vi skal få til dette og endelig hente hjem den pokalen, sier Webb.

Det er 18 år siden sist de klarte det, da under navnet Tromsø Basketballklubb.

– Ja, jeg vet det. Det tallet drømmer jeg om hver natt nå, sier Webb.

I helga kan han lede laget til seier i grunnserien. Storm trenger seier i to av sine tre siste kamper for å være sikret seriemesterskapet, og fredag kveld og lørdag ettermiddag spiller de bortekamper mot Ammerud og Centrum i Oslo.

– Vi har en sjanse til å vinne serien nå. Det blir ikke lett, men jeg håper vi klarer det. Vi ønsker å runde av grunnserien fint og hente motivasjon inn mot final four-helga, sier Storm-treneren.