Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har aldri vært trener i et lag med så god kjemi, med to sånne «mordere»

Artikkelen er over 6 år gammel

Vil først hente kongepokalen, og så lede Storm ut i Europa.

Tromsø Storm spiller i helga for sin første kongepokal på 18 år, først i semifinale mot hjemmelaget Bærum lørdag – og så forhåpentlig i en finale mot enten Gimle eller Asker søndag.

Trener Kenneth Webb mener forutsetningene for å lykkes er gode.

– Jeg har ikke hatt et lag her i Tromsø med så god kjemi som de spillerne vi har nå. Vi har 13 karakterer som fyller sine roller, og ingen tråkker på andres grenser, sier amerikaneren til Nordlys.

De to ledende spillerne er utvilsomt den amerikanske duoen Keon Lawrence og Reggie Fuller.

De bærer et stort poengansvar, og har vært med på å sørge for at Storm er laget som har sluppet inn færrest poeng gjennom hele sesongen (1514 mot Askers 1595) – noe som også var med på å sikre seriemesterskapet.

– Jeg er gammeldags og tror helt og fullt på sitatet om at et godt angrep vinner deg kamper, mens et godt forsvar vinner deg titler, sier Storm-treneren.

– Ikke hatt en sånn spiller her

Webb rangerer spillere som Eric Bell og Gary Wallace svært høyt gjennom sin periode som Storm-trener, men han mener duoen Lawrence/Fuller har noe eget.

– Jeg tror ikke jeg har hatt to «mordere» som de to, to så dødelig effektive spillere som også er så allsidige. De kan gjøre alt, både under kurven og utenfor. Og Keon ... han er noe eget. Han vil ikke tape. Hver gang han går ut på gulvet gir han alt der, sier Webb.

– En sånn spiller har jeg ikke hatt her. Gary og Eric er to av de beste spillerne jeg har vært trener for, men Keon er en mer moderne type, legger han til.

Han tar i helga med seg sin skadde guard Galin Mihaylov som assistenttrener.

– Han blir et ekstra par øyne for oss. Hans erfaring vil være verdifull for oss på benken, mener Webb.

Vil ut i Europa

Semifinalemotstander Bærum var laget Tromsø slo i finalen sist de tok kongepokalen, i 1997.

Etter det har Bærum slått Tromsø i finaler i 1998, 2011 og 2013 – de to sistnevnte etter avgjørende finalekamper i Tromsøhallen.

Klarer Storm å hente hjem kongepokalen igjen, har treneren høyere tanker om hvilke steg laget skal ta.

– Da vil jeg ha oss ut i Euro Challenge. Det vil være det neste steget. Det kommer til å bli en diskusjon om penger, men det er noe jeg vil få til. Norsk basketball trenger at noen tar en sjanse på noe.

– Det er ikke snakk om at vi skal ut og vinne en europeisk turnering, men vi må hoppe uti og bli litt «våte på beina», mener Kenneth Webb.

 

Kommentarer til denne saken