Gå til sidens hovedinnhold

- Vi kommer ikke til å kunne hente Reggie tilbake til Tromsø for det vi betaler nå

Artikkelen er over 6 år gammel

Storm-treneren mektig imponert av kriseløsningen - men er urolig foran hjemmemøtet med Nidaros.

Tromsø Storm-trener Kenneth Webb lar seg begeistre av nykommer Reggie Fullers start i Storm-trøya. Fuller ble hentet inn som nødløsning da Billy Wilsons kontrakt ble terminert på grunn av en kneskade, og flere alternative erstattere falt bort.

Fuller har et poengsnitt på 32,3 på sine tre første Storm-kamper, og har vært en hovedgrunn til at Storm nå topper tabellen foran hjemmemøtet med Nidaros Jets søndag, som sendes på NordlysTV og direkte på nordlys.no.

Webb er imponert av tilveksten.

- Han har levert mye bedre enn man kunne forvente til nå. Reggie er en effektiv spiller, men uttellingen hans nå sprenger statistikkene. Han har en treffprosent på to- og trepoengere på over 70 prosent. Det er imponerende. Og det hadde vært veldig fint om den fortsatte ut sesongen, men vi må nok regne med at den faller litt, sier Kenneth Webb til Nordlys.

Tviler på ny avtale

Han ser gjerne at Storm klarer å forlenge avtalen. Men tviler.

- Vi kommer til å prøve til sommeren, det er da vi vet hvor mye vi har å rutte med, men vi kommer ikke til å kunne hente han tilbake til Tromsø for det vi betaler nå. Det er garantert! sier Webb.

Og skryter av amerikaneren.

- Reggie elsker kamper. Han er ok på trening, men når drakten kommer på og lysene tennes i hallen, så er han et annet menneske. Han viser virkelig at han kan spille, er en gjennomført proff, og han gir virkelig agenten sin mye å selge akkurat nå, ler Webb.

Han mener Fuller bruker perioden i Storm til å få fart i karrieren igjen.

- Importspillene vi henter er gjerne i to kategorier. De unge som vil få en god start på karrieren, og de mer rutinerte, som vil gi karrieren en ny start og hente ny fart i Norge. Reggie er i den siste kategorien. Og det er bare bra for vår del om han lykkes og får større og bedre betalte oppgaver neste år. Det gjør det enklere å selge Tromsø Storm inn til nye spillere, sier Webb.

Advarer

Fuller har slitt med sykdom denne uka, men Webb regner med at nykommeren er klar til søndagens hjemmekamp.

Den er Webb engstelig for.

- Det er disse kampene som er de vanskeligste, mot en motstander der alle forventer at vi skal vinne. Og jeg vet at det sniker seg inn undervurdering i hodene på spillerne våre, for jeg har vært med på akkurat det samme selv som spiller og trener. Jeg håper ikke det er tilfelle, men all erfaring tilsier det, og det er skummelt. Dette er en test på hvor profesjonelle vi er, sier Kenneth Webb.

- Og Nidaros har vi ikke noen grunn til å ta lett på. De har toppscoreren i ligaen (Matt Adekponya)  og er et veldig bra basketballag, sier Storm-treneren.

Han mener Storms hjemmebanefordel ikke er noen fordel.

- Vi har den beste atmosfæren og stemningen i Baksetball-Norge i Tromsøhallen. Og spillerne elsker å komme hit å spille på grunn av den stemningen og opplevelsen som vi gjør det til. Og det er ingenting spillere elsker mer enn å reise bort og ødelegge stemningen for hjemmepublikum og spillere. Jeg vet det, for jeg har vært der selv, sier Kenneth Webb.

Kommentarer til denne saken