Gå til sidens hovedinnhold

Kastes rett inn i kamp

Artikkelen er over 6 år gammel

Amerikanske Reggie Fuller (28) ankom trøtt og sliten Tromsø onsdag ettermiddag, og har ikke spilt siden september. Søndag debuterer han for Storm.

Den 199 centimeter høye spilleren ankom Tromsø onsdag ettermiddag, og ble møtt av trener Kenneth Webb og team manager Eystein Sundsvold-Waarieh på Langnes flyplass.

Fuller dro fra USA klokken 08.00 i går, og var åpenbart preget av den lange reisen. Jet-lag'en må han riste av seg kjapt. Søndag debuterer han i hjemmemøtet med Ammerud, selv om han ikke har spilt kamp siden september.

- Han kommer til å spille. Vi kom oss ikke i en hall onsdag, men han skal trene torsdag morgen med meg på skolen, og med laget torsdag, fredag og lørdag. Kanskje tar vi oss ei økt på søndags morgen også. Jeg vurderer om han skal starte, det kommer an på hvor fort han tar tingene her. Men han kommer garantert til å spille, sier Stom-trener Kenneth Webb til Nordlys.

- Vant til kulde

Fuller, som har spilt i Tyskland og Luxembourg, mener han trenger all tiden han kan få, men er klar for å bidra umiddelbart.

- Vi skal ta en dag av gangen. Jeg har reist langt, og trenger litt hvile nå. Jeg kommer til å trenge alle dagene jeg kan få, men jeg er klar. Dette er jobben min. Jeg er forberedt. Jeg må ikke kjempe meg tilbake i form. Selv om jeg ikke har spilt på noen måneder, så har jeg holdt meg i form, sier Reggie Fuller.

- Jeg kom fra Australia i september. Jeg har bare hatt noen måneder fri, som er normalt for meg på denne tiden av året, etter de europeiske sesongene. Den eneste forskjellen er at det er et nytt sted. Vi har snakket litt om Storm-laget, men må bruke de neste dagene godt, sier amerikaneren.

Han fikk kort varsel på å komme seg avgårde fra USA.

- Jeg dro hjemmefra, raskt og tidlig i går morges. Jeg rakk bare å pakke litt, men har de viktigste tingene med meg, vinterjakka og basketballskoene, smiler han.

Og mener han skal takle nordnorsk vinter.

- Jeg har gått på skole i New York, og har spilt i Tyskland og Luxembourg, så jeg er vant til kulde. Og jeg er forberedt, jeg har tatt med meg alle vinterklærne jeg har, sier han.

Og er selvsikker foran debuten i norsk basketball.

- Det er ikke noe jeg ikke kan på banen. Det er bare å se på statistikkene mine. Jeg kan score, inside og outside. Ta returer, spille forsvar, blokkere skudd. Jeg er en spiller med allround-ferdigheter. Jeg kan bidra meg kunnskap. Mange kjenner ikke spillet, og jeg kan hjelpe til med det, og en vinner-mentalitet, sier Fuller.

Traff blink etter 30 spillere

Kenneth Webb var lettet over å ha Fuller på plass. Etter at Billy Wilsons kontrakt ble terminert på grunn av kneskade, har Storm-treneren lett etter en erstatter. Klubben forhandlet med fire spillere, før de lykkes med å signere Fuller.

- Jeg har vel sett på 25-30 spillere i løpet av de siste ukene. Det har tatt mye tid. Nå er jeg bare glad Reggie er her, sier Webb.

Og har forventninger til at amerikaneren bidrar umiddelbart.

- Dette gir oss en ny spiller som kan skape noe på egenhånd. En ny playmaker, og det er bra. Vi trenger det. Vi har stort sett bare Keon (Lawrence) med de ferdighetene. Reggie er en rutinert spiller, som har gjort dette før, og kan hjelpe gruppa vår.Han er en leder, med erfaring. Han kan hjelpe oss umiddelbart. Jeg er veldig spent, han er spent, så vi håper det skal bli bra, sier Kenneth Webb.

Men innrømmer at han gjerne skulle vært de siste ukene foruten.

- Det er definitivt ikke ideelt å hente inn noen på så kort varsel, men det var nødvendig, sier Storm-treneren.

Kommentarer til denne saken