Gå til sidens hovedinnhold

Gammel kjenning sørget for sesongens første Storm-nederlag

Artikkelen er over 6 år gammel

- Vi fortjente å tape denne kampen, sier trener Kenneth Webb.

Ron Timus var sentral da Ammerud påførte Tromsø Storm sesongens første nederlag i BLNO. Etter fem strake seire ble det 72-73-tap for Ammerud på bortebane fredag kveld.

I tillegg var det Ammeruds første seier denne sesongen, etter tap i de tre første seriekampene.

Tidligere Storm-spiller Ron Timus førte an for vertene, og scoret 21 poeng.

Kenneth Webb var mest skuffet over egne spillere.

- Akkurat nå er jeg litt forvirret av mine egne gutter. Vi startet kampen med åtte poeng i den første omgangen. Igjen opplever vi en periode, der vi ikke klarer å score tosifret. Likevel klarte vi å komme tilbake, og var et skudd unna å vinne. Men vi fortjente å denne kampen, sier Kenneth Webb til Nordlys.

- Det er ok å tape, hvis man har gjort sitt beste. Det er måten vi tapte på i dag som er så skuffende, sier Storm-treneren.

Svak start

Tromsø Storm kom veldig dårlig i gang, og lå under med hele 8-26 etter de første ti minuttene. Etter det spiste tromsølaget seg gradvis inn på Ammerud, men kom aldri skikkelig i nærheten. Kaptein Aslak Smalås satte inn en trepoenger i siste sekund, og Storm var aldri nærmere enn det ene poenget bak etter den elendige starten.

- Vi var flere ganger seks poeng bak, bare for å se at Ammerud dro i fra til ti og elleve poengs forsprang. Og det skjedde fordi vi gjorde dårlige valg, ikke spilte tøft nok og med nok innsats. Det var en nyttig lærepenge for guttene i dag. Vi er et ok lag, men uten basisen i bunn, så taper vi. Og i dag ble avstanden for stor i første periode til at vi klarte å hente det inn, sier Webb.

Amerikanske Keon Lawrence trakk Storm-laget, og satte 26 poeng.

- Keon gjør mye bra, men var ikke effektiv nok. 26 poeng på 25 skudd er ikke effektivt.

Hans landsmann Billy Wilson noterte seg for skuffende fire poeng, men tok 13 returer, mest av samtlige på banen.

Webb er klar på at han forventer mer av Wilson offensivt.

- 13 returer er bra, men vi må ha flere poeng fra han for å vinne slike kamper. Fire holder ikke. Og han må realisere hva som kreves i Norge. Det går bra så lenge vi har andre som bidrar med poeng, men i denne kampen, så trengte vi begge importspillerne våre for å vinne, og det var ikke nok, sier Webb.

Frykter null poeng

Tromsø Storm møter Asker Aliens i ny kamp lørdag.

- Det er bare å prøve å fokusere på den neste kampen, og få guttene klare til den kampen. Vi får se, Asker er et godt lag. Jeg visste at dette ble en tøff tur, og at sjansen for at vi returnerer hjem uten poeng er der, sier Kenneth Webb.

AMMERUD-TROMSØ STORM 73-72 (26-8, 40-30, 59-51)

Poeng Storm: Keon Lawrence 26, Arne Ingebrigtsen 14, Nicholas Philip 12, Aslak Smalås 11, Billy Wilson 4, Henrik Lange 2, Marcus Wynn 2, Hani Issalhi 1.

Kommentarer til denne saken