Gå til sidens hovedinnhold

Gir opp Robinson - mangler sentrale brikker

Artikkelen er over 6 år gammel

Webb: - Min mest utfordrende uke i Tromsø Storm

Tromsø Storm håpet TJ Robinson, som spiller i Heidelberg på nivå to i Tyskland, skulle fylle tomrommet etter Billy Wilson, som fikk Storm-kontrakten terminert denne uka.

Det skjer ikke.

- Han har forandret mening, og vil ikke reise fra Tyskland, så det kommer ikke til å skje noe med han, sier Storm-trener Kenneth Webb til Nordlys.

- Tilbake til start

Han er oppgitt over situasjonen.

- Agenten hans sier han skifter mening fra den ene dagen til den andre. Det er vanskelig å forholde seg til, men slik det er nå, så blir det ikke noe av. Det samme gjelder en annen spiller i Montenegro, som var i samme situasjon som Robinson. Det betyr et steg tilbake for oss. Hadde vi lykkes, så ville det vært virkelig gode spillere i BLNO. Nå må vi sjekke andre spillere som vi har på blokka, men det er litt tilbake til start, sier Webb.

Storm spiller bortekamper mot Asker Aliens og Bærum Basket lørdag og søndag.

- Vi kommer ikke til å rekke å hente inn en ny spiller på så kort tid. Men målet er å ha en spiller klar mandag. Etter de to bortekampene har vi tre hjemmekamper på rad. De blir helt avgjørende for om vi skal klare å kvalifisere oss for sluttspillet. Og vi er nødt til å ha noen inn til å hjelpe oss i de kampene. Men vi må hente inn en som kan gjøre en jobb, og helst en med erfaring fra spill i utlandet, sier Kenneth Webb.

- Akkurat nå får jeg tilbakemeldinger fra agenter på spillere som passer profilen vi er ute etter og innenfor våre økonomiske rammer. Det er noen kandidater, men det er mye å se gjennom. I tillegg skal vi prøve å forberede oss til kampene til helgen. Dette er definitivt min mest utfordrende uke siden jeg kom til Tromsø Storm, sier Webb.

Mangler sentrale brikker

Webb er ikke spesielt optimistisk med tanke på helgens to bortekamper. Med god grunn. Laget mangler trolig to sentrale brikker fra stallen som startet sesongen.

- Billy Wilson er ferdig, og Arne Ingebrigtsen har nesten ikke trent de siste ukene på grunn av en hofteskade. Han har fått behandling og skal prøve seg på trening i kveld, men han har ikke fullført en økt siden forrige kamp. Det betyr at vi mangler vår beste returplukker (Wilson) og mest sannsynlig vår nestmestscorende spiller (Ingebrigtsen), sier Webb.

- Selv med fullt lag skal vi slite med å få med oss poeng fra disse kampene. Nå blir det ekstra vanskelig, men det er en mulighet for andre å stå frem Kiril Raykov får muligheten nå, og jeg håper han benytter den, sier Webb.

Han mener også at han har spilleren for å takle en slik situasjon, i Keon Lawrence.

- Han kan virkelig bære et lag i motgang. Jeg har sett kamper der han har scoret 50 poeng i USA. Spiller han på fulle sylindre, så har vi en mulighet. Men han kan ikke vinne alene, sier Webb.

Kommentarer til denne saken